Evo ih Mančester Junajted i Lukaku! I podrška Murinju u tihom ratu... Uz mnogo drame i tenzije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.09.18. | 18:55

Murinjo lakše diše, ali ne i Pol Pogba

Žoze Murinjo može malo da odahne, u Mančester Junajtedu se lakše diše posle pobede u Barnliju od 2:0. Što se svakako ne može reći za najprijtanije iznenađenje Premijer lige iz prošle sezone... Junajted je došao do druge pobede u sezoni i tenzije će malo da se spuste. Ili će makar na nekoliko dana prestati da rastu. A Barnliju se smeši borba za goli život posle trećeg poraza u prva četiri meča sezone i ispadanja u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Murinjo je dobio podršku od navijača Junajteda koji su mu sakndirali ime, a pre meča su platili da stadion nadleti avion sa porukom „Ed Vudvord specijalista za neuspeh“ čime su jasno istakli na čiju stranu su stali u tihom sukobu glavnog operativca kluba i portugalskog stručnjaka.

Izabrane vesti

Povratak Aleksisa Sančeza u startnih 11 je očigledno doneo samopouzdanje Junajtedu koji je odlično počeo meč na Turf Muru i napadao svim silama iz svih pozicija. Domaćin se branio i pokušavao dugim loptama ili se nadao prekidima. Ipak, Junajted je diktirao tempo i bilo je pitanje vremena kada će biti nagrađen. Desilo se to u 27. minutu kada je Lukaku nadvisio štopere Barnlija posle strašnog centrašuta Aleksisa.

Nastavio je Junajted da napada, Lukaku je propustio jednu, ali ne i drugu šansu za novi gol. U 44. minutu je bio na pravom mestu da spakuje otpadak posle šuta Lingarda. Konačno je Belgijanac proradio i prvi put posle godinu i kusur dana postigao dva gola za Junajted u Premijer ligi.

Barnli više nije imao snage za povratak, ali daleko od toga da je drugo poluvreme bilo dosadno. Kriza Pola Pogbe je nastavljena neiskorišćenim penalom. Lenon je napravio faul nad Rašfordom za jedanaesterac sredinom drugog poluvremena, Pogba preuzeo odgovornost, ali ga je Hart pročitao i odbranio. Pritisak na Francuza raste...

Drugi kontroverzan detalj je bio isključenje Rašforda u 71. minutu. Nepravedno isključenje. Fil Bardsli ga je prljavo udario, Rašford je izgubio nerve i uneo mu se u lice, malo ga i dokačio, a sudija je prestrogo isključio mladog napadača...

Ipak, i sa igračem manje, Junajted je rutinski sačuvao pobedu do kraja. lakše se diše na Old Trafordu.

ENGLESKA 1 - 4. kolo

Subota
Lester - Liverpul 1:2 (0:2)
/Gezal 63 - Mane 10, Firmino 45/

Brajton - Fulam 2:2 (0:1)
/Mari 67, 84pen - Širle 43, Mitrović 62/

Čelsi - Bornmut 2:0 (0:0)
/Pedro 72, Azar 85/

Everton - Hadersfild 1:1 (1:1)
/Kalvert  Levin 37 - Biling 34/

Kristal Palas - Sautempton 0:2 (0:0)
/Ings 47, Hojbjerg 90+2/

Vest Hem - Vulverhempton 0:1 (0:0)
/Traore 90+3/

Mančester Siti - Njukasl 2:1 (1:1)
/Sterling 8, Voker 52 - Jedlin 30/

Nedelja
Kardif - Arsenal 2:3 (1:1)
/Kamarasa 45+2, Vord 70 - Mustafi 11, Obamejan 62, Lakazet 81/

Barnli - Mančester Junajted 0:2 (0:2)
/Lukaku 27, 44/

Votford - Totenhem 2:1 (0:0)
/Dini 69, Ketkart 76 - Dukure 53 autogol/

*Kvote su podložne promenama


tagovi

Romelu LukakuMarkus RašfordPol PogbaŽoze MurinjoEd Vudvord

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara