""
""

Evropa pokorena silom Vesnićevih i Lalušićevih točkova

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.08.16. | 09:07

Lajn rejsing u Slovačkoj overio rezervacije na prvo i drugo mesto svojih, odnosno srpskih vozača u šampionatu centralne Evrope

Niko kao srpski automobilisti! Ta rečenica najbolje opisuje podvig Lajn rejsinga nakon trkačkog vikenda u Slovačkoj. Tamo je najverovatnije stavljena rezervacija na pozicije broj jedan i dva u šampionatu centralne Evrope u automobilizmu. Milovan Vesnić je sa dva nova trijumfa na Slovakijaringu generalno prvi, dok ga u stopu prati timski kolega Mladen Lalušić koji je na poznatoj stazi kraj Bratislave prvi put kroz cilj prošao kao drugi, dok se na drugoj trci plasirao na treće mesto.

Izabrane vesti

Uspeh srpskog tima upotpunio je i trijumf u jednočasovnoj endurans trci kada su sedište Seatovog “leon rejsera TCR” delili Vesnić i Lalušić. Najviše problema ovoga puta imao je Rudi Pešović koji je uspeo da završi samo prvu trku i to kao osmoplasirani. Izletanje na drugoj trci koštalo ga je novih bodova i gubitka pozicije broj tri u CEZ-u.

Dominacija srpske ekipe videla se na kvalifikacijama, pa je u diviziji od gotovo 40 automobila prvi startni red uvek bio rezervisan za crveno - crne Seate iz Srbije. Naravno, iskusni Milovan Vesnić, imao je šta da pokaže u Slovačkoj. Njegova vožnja, al ii iskustvo u mnogome je pomoglo celoj ekipi da se bezbedno, ali uspešno okonča pohod na veoma bitne bodove.
“Još jedna odlično organizovana i posećena trka u Slovačkoj. Uvek nam je drago da se vraćamo na Slovakiaring koji je jedna odlična, prava vozačka staza”, poručio je Vesnić, i u svom stilu dodao još par reči o ovogodišnjem vozilu koje se prema njegovim rečima sve bolje ponaša u rukama naših vozača.
“ Novi 'seat leon' polako počinje da mi sve više leži i to su pokazala vremena sa slobodnih treninga i kvalifikacija. I same trke sam kontrolisao bez većih problema, a i fantastična mlada Mađarica Vivien Keceli sa 'audijem tt', bila je ozbiljna pretnja i dostojan protivnik. Mladen je uspešno pratio moj tempo, a i timski smo odradili odličan posao. Sada imamo solidnu bodovnu razliku i dva trkačka vikenda pre kraja možemo da kalkulišemo da li ćemo startovati u Brnu i Poznanju. Rudi će sa druge strane morati dobro da se pomuči do kraja sezone da se vrati na poziciju broj tri generalnog plasmana čime bi ostvarili fantastičan timski rezultat”, konstatovao je Milovan Vesnić.

Pešović je u trci jedan uspeo da osvoji drugo mesto u šampionatu Slovačke i poziciju broj tri u okviru češkog ESET KUP-a.

Rezultati prve CEZ sprint trke
1. Milovan Vesnić, SRB, "seat leon tcr”
2. Mladen Lalušić, SRB, "seat leon tcr”
3. Zoran Kastratović, SRB, "reno klio”

Rezultati druge CEZ sprint trke
1. Milovan Vesnić, SRB, "seat leon”
2. Vivijen Keceli, MAĐ, "audi tt”
3. Mladen Lalušić, SRB, "seat leon tcr”

(FOTO: Lajn Rejsing)


tagovi

Mladen LalušićMilovan VesnićCEZ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara