"Imoh Ezekijel"
"Imoh Ezekijel"

Ezekijel dvostruki strelac u belgijskom derbiju: Bomba Tilemansa samo umanjila pobedu Standarda (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.04.15. | 20:02

Anderleht matiran u tri poteza za prvi gol ekipe iz Liježa, Nigerijac junak meča, navijači protestvovali protiv plej-ofa

Imoh EzekijelDerbiji imaju tu moć da stvore heroja, a na 75. meču Standarda i Anderlehta tu čast je ugrabio Imoh Ezekijel i sa dva gola i asistencijom Nigerijac je bio ubedljivo glavni akter najvećeg meča belgijskog fudbala i obezbedio pobedu tima iz Liježa 3:1 (1:0).

Mada na startu meča svi pogledi su bili uprti ka tribinama, zbog januarskog derbija kada su navijači Standarda „ubili“ Stivena Defura, a Belgijanci su učinili sve da se nešto slično ne ponovi te je uveden novi sistem kamera usmeren ka gledalištu, a najavljena je bila i zabrana navijačkih rekvizita. Ipak domaće pristalice su ipak pripremile praznik za oči, i izrazile svoje protivljenje plej-of sistemu.

Izabrane vesti

Već u 21. minutu belgijski fudbal je pokazao ono najbolje što ima i to u režiji Standardovih igrača – mat u tri poteza. Muđangi Bija je poslao dugu loptu ka ivici kaznenog gde ju je Ivan de Kamargo dočekao glavom i proigrao Imoha Ezekijela. Jednostavno i savršeno.

Prvo poluvreme je ipak bilo za zaborav, Anderleht je imao jednu priliku preko Aleksandra Mitrovića, ali šampioni Belgije nisu uspeli da se probude u drugom delu igre. Ezekijel je nastavio da grabi ka tituli heroja i žurilo mu se – u 59. minutu je uspeo da iz drugog pokušaja savlada Silvija Prota, a samo tri minuta kasnije je protutnjao po desnoj strani i zavrnuo loptu ka centru kaznenog, De Kamargo je propustio loptu za Biju i treći gol domaćina.

Čast Anderlehta spasio je 17-godišnji Juri Tilemans bombom u 71. minutu, ali je šampion ipak ozbiljno propustio priliku da izbije na prvo mesto tabele i Standard je pobegao rivalu na dve pobede više u direktnim duelima.

PRO LIGA (plej-of za šampiona) - 2. KOLO

Subota:

Kortrijk - Briž 2:0 (2:0)
/De Smet 4pen, Kapon 18/

Šarlroa – Gent 2:1 (1:0)
/Kebano 12, 92 – Poletanović/

Nedelja:

Standard – Anderleht 3:1 (1:0)
/Ezekijel 21, 59, Muđangi 62 – Tilemans 71/

(FOTO: Action images)


tagovi

Standard LiježŽupiler Pro ligaMuđangi BijaJuri TilemansIvan De KamargoImoh EzekijelEvropaBelgijaAnderleht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara