Luis Hamilton
Luis Hamilton

F1: Đir po Mađarskoj

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.07.18. | 12:21

Kvalifikacije su, slično kao u Monte Karlu ključne za Hungaroring, a juče je Mercedesov dvojac izdominirao tako da su Hamilton i Botas veliki favoriti za pobedu

Najbrži karavan na svetu je stigao i u naš komšiluk! Na legendarnom Hungaroringu danas od 15 časova nekoliko hiljada konja osedlanih, doteranih i nahranjenih zapaliće asfalt u blizini Budimpešte.

Velika nagrada Mađarske nije najpopularnija trka Formule 12 daleko od toga pošto je u pitanju možda i najlošija staza u ovom takmičenju, a i šire. Legenda kaže da je njenu konfiguraciju, koja je više nego jednostavna tako da dosta liči na običan oval, iscrtao u nekoliko minuta nekadašnji višedecenijski gazda F1, Berni Eklston kada je pregovarao sa tada komunističkim vlastima Mađarske oko proboja kroz Gvozdeni zid Istočnog bloka. Od prve VN Mađarske prošlo je eto već 32 godine, a Hungaroring (u prevodu "mađarski krug") i tako neatraktivan i dalje se postojano drži u kalendaru najprestižnijeg auto-moto takmičenja.

Izabrane vesti

POBEDA LUISA HAMILTONA - KVOTA 2,00

Pošto je u pitanju veoma jednostavna staza, ključna stvar su kvalifikacije koje su juče pripale dvojicu Mercedesa, Luisu Hamiltonu i Valteriju Botasu, ispred asova Ferarija Kimija Raikonena i Sebastijana Fetela. To nam gotovo sigurno obećava napet start trke koja ume ponekada da iznenadi uzbudljivošću. Ali, za to je potrebno pre svega da padne kiša pa da pokvari planove svima. Ovaj put je gotovo sigurno neće biti, tako da ukoliko Hamilton i Botas odbrane pozicije, a ne dođe do većih prekida i sudara, biće to po svemu sudeći lagan trk Srebrnih zvezda ka cilju. Ukoliko žele da to spreče, Feraristi će morati da budu pakleno agresivni na startu, jer dobro znaju da im se tokom trkanja neće ukazati mnogo prilika za prestizanje zbog konfiguracije i male širine staze.

POBEDA SEBASTIJANA FETELA - KVOTA 2,75

Generalni plasman: 1. Luis Hamilton (V. Britanija, Mercedes) 188 poena, 2. Sebastijan Fetel (Nemačka, Ferari) 171, 3. Kimi Rajkonen (Fisnka, Ferara) 121, 4. Valteri Botas (Finska, Mercedes) 122, 5. Danijel Rikardo (Australija, Red Bul)  106...

Foto: Action IMAGES


tagovi

Luis HamiltonSebastijan Fetel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara