Fabinjo otvorio dušu: Zašto Liverpul, ko ga je zvao, zašto hoće Fekira na Enfildu, koliko je ponuda imao...

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.05.18. | 09:19

Novi vezista Redsa prezadovoljan što je stigao na sever Ostrva

Poput groma iz vedra neba odjeknula je vest da je Fabinjo kaparisao, a onda nedugo zatim i završio transfer Fabinja iz Monaka za 50.000.000 evra (45.000.000 obeštećenje + 5.000.000 bonusi).

Liverpul je zavarao kompletnu fudbalsku javnost, sve one koji verno prate i izveštavaju o dešavanjima na Enfildu, ali i Atletiko Madrid koji je silno želeo Fabinja i završio jedan od najboljih poslova letnjeg prelaznog roka za relativno pristojnu sumu novca. 

Izabrane vesti

Fabinjo nije krio zadovoljstvo zbog toga što je stigao u Liverpul, a novinarima uglednog radija Monte Karlo otkrio je sve najvažnije detalje samog posla - zašto Redsi, koliko je ponuda imao, zašto želi Fekira na Enfildu, ali i ostale zanimljivosti.

Pre svega - novi vezista Liverpula otkrio je zašto je izabrao Crvene?
„Liverpul je veliki klub, jako ambiciozan, koji je uradio mnogo toga lepog poslednjih godina. Igrali su finale Lige šampiona, u vrhu su Premijer lige, a verujem da mogu mnogo toga da naučim od celog kluba, da ja lično mogu još da rastem uz nove saigrače. Volim Premijer ligu mnogo i nadam se da ćemo zajedno napraviti mnogo toga dobrog“, iskreno je počeo Fabinjo.

Kako apsolutno niko nije znao za to da Liverpul završava veliki transfer, normalno je bilo da se sazna - koliko je sve brzo išlo?
„Kontakti su postojali nekoliko sedmica. Razgovarao sam sa ljudima iz kluba, s Jirgenom Klopom, koji me je uverio da treba da dođem. Hteo sam da odem u tim koji me je zaista želeo, koji je stvarno hteo da me dovede. Na kraju svega, bilo je lako da kažem - DA. Malo sam razmišljao i rekao agentu da može da završi posao. Jako sam srećan što je posao završen već na početku prelaznog roka“.

Uporni novinar RMC uspeo je da „iščačka“ odgovor na pitanje - koliko su pregovori trajali?
„Tri-četiri nedelje najviše“.

Sledeća tema bila je - koliko je Fabinjo imao ponuda uz onu Liverpulovu? Poznato je da ga je Čolo Simeone baš želeo u Madridu...
„Imao sam dva izbora, dva realna izbora, ne samo interesovanje. Ne želim da razgovaram o drugim klubovima, ja sam sad igrač Liverpula. Tako sam odlučio“.

Brazilac je otkrio da mu je posao oko konačne odluke značajno olakšao sunarodnik i starosedalac u Liverpulu - Roberto Firmino.
„Firmino me je zvao, s njim sam se čuo nekoliko puta. Znamo se dobro, zajedno smo saigrači i u reprezentaciji. Dosta je pomoglo i to što sam razgovarao i sa Klopom, sa onima koji su uključeni u svakodnevni rad kluba. Stvarno su mi dali mnogo uverenja da treba da dođem, pokazali su mi da me stvarno žele. Kada smo se sastali lično, sve je prošlo sjajno“.

Sada kada je igrač Liverpula, dojučerašnji fudbaler Monaka ima samo jednu želju - da Nabil Fekir takođe zaduži crveni dres! Podsetimo, Evropom je već odjeknula transfer bomba o Fekirovom dolasku na Enfild za 70.000.000 evra, dok je sama zvezda Liona poručila da ništa još nije gotovo...
„Da, voleo bih da ga vidim u Liverpulu. On je strašan igrač, vrhunski. U Ligi 1 je već pokazao koliko je dobar i tako je već godinama. Bilo bi jako dobro kada bi došao“.

Fabinjo priznaje da će mu nedostajati Monako posle pet lepih godina, osvojenog prvenstva i generalno sjajne sezone 2016/17, kada su Kneževi ponovo bili strah i trepet evropskog fudbala, ali kaže i sam da je bilo vreme za promenu.
„Posle Monaka sam hteo nešto zaista lepo, još lepše od onoga što sam imao u Kneževini. Nadam se da ću se brzo adaptirati na prvenstvo, na novi klub. Želim da osvajam titule, da rastem kao igrač, da učim od novog trenera i saigrača. Reprezentacija mi je uvek u glavi. Verujem u uspeh“.

Na kraju, vredi podsetiti i na to da je Liverpul praktično već sredio najveći deo veznog reda dovođenjem Fabinja, pošto je još prošlog leta dogovoren transfer Nabija Keite iz Lajpciga, a sada će cilj biti da se dovede Alison iz Rome. 

Brazilizacija Liverpula je u toku...

Foto: Action Images


tagovi

FabinjoNabil FekirLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara