FAKE NEWS: Ne, Fjorentina nije produžila Astorijev ugovor niti njegovu platu namenila porodici

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.03.18. | 22:21

Upecao se i komesar Serije A Đovani Malago

Vreme društvenih mreža, superbrzog interneta, trke za klikom… Idealno tle za lažne vesti, iliti “fake news”, koje se posebno dobro kote kad se desi nešto tragično. Pa su danas mnogi mediji požurili da objave kako je Fjorentina u znak poštovanja prema preminulom kapitenu Davideu Astoriju odlučila da mu, prema ranije postignutom dogovoru, posthumno produži ugovor kako bi obezbedio egzistenciju njegovoj supruzi i ćerci. Pa se čak pričalo da će mu dati i doživotni ugovor, pa su se ti zafrkanti po društvenim medijima malo uozbiljili i naveli da će Viola “samo” Astorijevoj porodici isplatiti ono što mu je preostalo po slovu sadašnjeg ugovora…

Mnogi su se mediji upecali - ne i oni najpouzdaniji u Italiji, a ni MOZZART Sport - ali istina naravno nije ni blizu ovoga. Astorijeva godišnja plata iznosi 1.300.000 evra i jasno je da klub poput Fjorentine prosto nema sredstava za neke tako velikodušne poteze, iako smo sigurni da će se već nekako odužiti porodici.

Izabrane vesti

Ali sve te priče o produženju ugovora ili platama koje će ići na račun supruge Frančeske i ćerke Vitorije jednostavno nisu tačne. Čak i ako je tako nešto izjavio i sam komesar Serije A Đovani Malago?! Ispostavilo se da je i on naseo na internet glasine što je silno razljutilo sve ljude u Firenci.

Manje od sat vremena posle Malagove izjave demanti sa stadiona “Artemio Franki”. I kratko saopštenje sa naslovom: “Samo tišina i poštovanje kako bismo sačuvali uspomenu na Davidea”.
Fjorentina, još u šoku posle ovakvo tragičnog događaja, moli za tišinu i poštovanje. U ime svih”, navodi se.

Pouzdaniji italijanski mediji tvrde da je saopštenje usmereno ka Malagu lično. Neshvatljivo je zaista da visoki funkcioner da tako neodgovornu izjavu.

A kad smo kod toga šta bi zaista moglo da se desi, podsetimo da je Violin plan da izgradi novi stadion. Navijači traže da se nazove - Davide Astori. Izgleda da je zaista dobar čovek bio. Već ste čitali o emotivnim oproštajnim porukama Đanluiđija Bufona, Nenada Tomovića, Nikole Milenkovića, Marka BakićaAstorijev odlazak teško je pao i Rikardu Saponari. Da se naježiš.
O kapitenu, moj kapitenu…

Zašto nisi sišao na doručak sa svima nama? Zašto nisi ispred Markove sobe (Marko Sportijelo, prim.aut) pokupio svoje kopačke i kao i obično popio svoj đus.

Sad nam govore da život ide dalje, da treba da gledamo unapred, da se saberemo, ali kakav će ukus ostaviti tvoje odsustvo? Ko će svakog jutra u kafeteriji da nas greje svojim osmehom?

Ko će nas pitati šta smo sinoć radili i smejati se zbog toga? Ko će vaspitavati klince, a veteranima ukazivati da moraju da budu odgovorni? Ko će da napravi krug da u njemu igramo ‘na dva dodira’, ko će da uništava Marka na plejstejšnu?

Sa kim ćemo da debatujemo o Masteršefu (američki rijaliti program o kuvanju), o restoranima u Firenci, TV serijama ili igricama? Na koga ću da se naslonim posle iscrpljujućeg treninga?

Hajde, vrati se! Još nisi pogledao LaLaLand do kraja i analizirao ga, kao svaki novi film.

Vrati se u Firencu, čekaju te da obnoviš ugovor, da prepoznaju sve dobro, svu pozitivnost koju nam donosiš na dnevnoj bazi. Izađi iz te proklete sobe, čekamo te sutra na treningu.

U životu postoje ljudi koje znaš oduvek, ali sa kojima nikad ne uspostaviš vezu. A tu si u svi ‘Davidei’, koji ti prirastu za srce jednostavnim: ‘Dobrodošao u Firencu, Riki’.

Gde god da si, nastavi da čuvaš naš gol. Iz poslednje linije nam svima osvetli pravi put.

Oh kapitenu, moj kapitenu. Zauvek, moj kapitenu”.

Toliki ljudi, tolike emocije… Ne zasluži to svako.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Davide Astori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara