Željko Buvač
Željko Buvač

Fenerbahče ne može bez Željka! Klopov Mozak zavodi red u fudbalskom klubu

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.06.18. | 17:29

Željko Buvač preuzima istanbulskog velikana

Novi vetrovi u Fenerbahčeu mogli bi da donesu novu fudbalsku klimu na Bosforu i početak rađanja jedne nove fudbalske sile. Promene u Istanbulu pokrenuo je Ali Koč, koji je pre nekoliko dana posle 20 godina svrgao sa predsedničke funkcije Aziza Jildirima. Nije dugo čekao ambiciozni mladi biznismen, već danas je zauskao rukave i počeo da menja sve što nije valjalo u fudbalskoj sekciji popularnog turskog kluba.

Stigao je novi sportski direktor, Francuz Damijen Komoli, koji u bogatom CV-ju ima vrlo zanimljivu istoriju. Kao sportski direktor i funkcioner radio je u Arsenalu, Totenhemu, Sent Etjenu i Liverpulu, ali je istovremeno i ostao pozanat po trošenju basnoslovnih novčanih svota koje nisu na kraju pratili i adekvatni rezultati. Uostalom, u Sent Etjenu se još nisu oporavili od njegovog vođenja...

Izabrane vesti

Ali, vratimo se na Fenerbahče. Dolazak Komolija priprema je za smenu aktuelnog trenera Ajkuta Kodžamana. Turčin, koji je predvodio Fener do drugog mesta u šampionatu nije opravdao očekivanja iako je obezbedio plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, a Komoli i Koč imaju u planu dovođenje jednog od najtraženijih trenera u ovom trenutku. Zanimljivo, i ovaj fudbalski se zove Željko... 

Željko Buvač (56), doskorašnji prvi asistent Jirgena Klopa, glavni je kandidat za novog trenera Fenerbahčea. Popularni Mozak je bez posla otkako je iz "privatnih razloga" napustio Nemca i Crvene u finišu sezone, a njegov odlazak poklopio se sa serijom loših rezultata koje su fudbaleri sa Enfilda zabeležili u završnici sezone uključujući i poraz u finalu Lige šampiona od Real Madrida.

Iako su u Liverpulu rastanak sa Buvačem opravdali "privatnim razlozima" i poručili da očekuju da se vrati na posao tokom leta, po svoj prilici to se ipak neće desiti. Srbin, rodom iz okoline Prijedora, verovatno će posle dugog niza godina asistiranja uploviti u samostalne trenerske vode, a klupa Fenerbahčea i takmičenje u Ligi šampiona mogli bi da budu pravi izazov i ponuda koju je čekao.

Turski mediji idu korak dalje i uz tvrdnju da Buvač sigurno preuzima Fenerbahče već donose i ime prvog fudbalera koji će pojačati plavo-žute. Biće to turski reprezentativac Nuri Šahin (29), koji je u prošlosti sarađivao sa srpskim trenerom u Borusiji, a kome je saopšteno da može da napusti Dortmund ovog leta jer je višak.

Ambiciozno, nema šta... 

Foto: Action Images


tagovi

Željko BuvačLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara