"Slavlje Emrea i Veba"
"Slavlje Emrea i Veba"

Feneru interkontinentalni derbi - Emre i Baroni srušili Galatu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.11.13. | 20:09

Šukru Saračoglu ostao neosvojiva tvrđava za istanbulske Lavove – 2:0

Slavlje Emrea i VebaTreću već godinu navijači Fenerbahčea čekaju titulu, ali to ne znači da nemaju osnova da zadirkuju ljute rivale iz dvostrukog uzastopnog šampiona Galatasaraja. Istanbulski Lavovi, naime, u 21. veku ne znaju za pobedu na Šukru Saračoglu stadionu, a tako je ostalo i posle velikog derbija 11. kola Super liga u kojem su Kanarinci sačuvali bodove pobedom od 2:0 za ostanak na čelu prvenstva Turske.

U navijačkom smislu možda još bitnije – Galata će morati da sačeka 2014. kako bi utišala vatrenu publiku na stadionu Fenera. Poslednji put to su učinili davne 1999. godine što znači da Šukru Saračoglu deceniju i po odoleva invaziji Lavova.

Izabrane vesti

Ovaj put su lovorike poneli Emre Belezoglu i Kristijan Baroni, ali i golman Volkan Demirel, koji je u poslednjim trenucima utakmice zaustavio udarac Felipea Mela sa bele tačke i time ugasio i poslednji tračak nade da će gosti uspeti makar da liše Fener pobede.

Najstroža kazna svirana je i na drugom kraju terena, pošto je Emanuel Ebue rukom zaustavio jednu loptu u kaznenom prostoru. Emre Belezoglu bio je siguran egzukutor najstrože kazne i doneo Feneru inicijalnu prednost, iako je sasvim sigurno da će navijači Galate tvrditi da je penala nije bilo.

Isti slučaj i sa drugim pogotkom Fenera, koji je bio delo Kristijana Baronija s tim da podjednake zasluge ima i Pjer Vebo. Ne samo što je bio asistent, već je prethodno i rukom pokazao Emanuelu Emenikeu, koji je bio u ofsajd poziciji, da ne dira loptu i aktivira se.

Regularan gol, ali sumnjamo da će u poraženom taboru imati drugačiji pogled.

Izostanci Fernanda Muslere i Veslija Snajdera očigledno su bili prevelik hendikep za Roberta Manćinija. Trijumfalna serija Galate od tri pobede u nizu okončana je na terenu na kojem porazi najviše bole Lavove. Tek drugi Galate u poslednjih 10 okršaja sa istanbulskim velikanima Fenerom i Bešiktašom.

Fener je, pak, upisao i devetu pobedu na poslednjih 10 ligaških utakmica u ovoj sezoni i ostao lider Super liga sa četiri boda više od zahuktale Kasimpaše.

SUPER LIG – 11. kolo:

Konja – Antalija 2:0 (1:0)
/Kabze 19, Kampos 46/

Genčlerbirligi – Trabzon 3:2 (1:2)
/Stanku 45+1, Čalik 68, Durmaz 80 – Enrike 1, Kolman34pen/

Fenerbahče – Galatasaraj 2:0 (1:0)
/Emre  23, Kristijan Baroni 66/

Petak:

Elazigspor – Kajzeri Erčijespor 0:1 (0:0)
/Vleminck 60/

Subota:

Eskišehir – Akisar 2:0 (0:0)
/Gučer 55, Ates 65/

Kasimpaša – Gacijentep 3:0 (3:0)
/Skarione 13, Kastro 16, Eker 22/

Kajzeri – Bešiktaš 0:3 (0:1)
/Sahan 21, Ramon 82, Eneramo 92/

Sivaspor – Bursa 2:1 (0:0)
/Esen 59, Šaešue 80 - Taivo 77/

Karabuk – Rize 2:1 (1:0)
/Parlak 41, Mabijala 65 - Klose 69/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Emre BelezogluEvropaFelipe MeloFenerbahčeGalatasarajgenčlerbirligiKonjaKristijan BaroniSuper ligTrabzonTurskaVolkan Demirel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara