"Red Bulov boks vrvi od gužve i beznađa"
"Red Bulov boks vrvi od gužve i beznađa"

Ferstapenu i Kvjatu ne odgovara „nasledstvo"

Vreme čitanja: 1min | pon. 09.05.16. | 14:02

U boksovima Red Bula i Toro Rosa vlada pravi haos zbog toga što prekomandovani vozači ne smeju međusobno da razmene pneumatike

Red Bulov boks vrvi od gužve i beznađaDirektno iz prekomande u tuđu obuću? Šta je ovo, šali li se tim Red Bula kada pokušava ništa da ne menja od pneumatika na bolidima sestrinskih ekipa iako do zamene vozača svakako dolazi?

Pa ovo je stvarno ili blesavo, pošto Red Bulov tim deluje toliko demoralisano da u Španiju kreće kao muva bez glave, kao da su zaboravili na pravila ponašanja u Formuli 1. Rokada vozača biće bolna za Danila Kvjata, ali i za Maksa Ferstapena kome u Španiji neće preostati ništa drugo već da Red Bulov bolid potera obuven u Kvjatovu obuću.

Izabrane vesti

Plan je da Danil Kvjat u Španiji iskoristi dva seta tvrdih, četiri midijum, i čak sedam setova mekih pneumatika. Na isti izbor se odlučio i njegov timski kolega Danijel Rikardo. U sestrinskom timu igraće se sa raspoloživim gumama, što znači sa istom podelom karata.

Red Bul naime sada mora da snosi posledice za vlastite odluke jer pravila Formule 1 nalažu da se pneumatici ne vezuju za vozače nego za bolide. Sve ovo deluje dosta poražavajuće, pa je generalan predlog da ne tipujete za vikend na Red Bulova vozila. Nema te sile koja realno može sve da ušteluje do početka naredne trke ni u Red Bulu, a bogami ni u Toro Rosu.

Piše: Miloš Milić

(Foto: Action Images)


tagovi

Toro RosoRed BulFormula 1Danil Kvjat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara