"Lalušić se vraća u zemlju zadovoljan vatrenim krštenjem na Nordšlajfu"
"Lalušić se vraća u zemlju zadovoljan vatrenim krštenjem na Nordšlajfu"

FIA ETCC Nirburgring – Lalušić i Lajn Rejsing preživeli zeleni pakao!

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.05.16. | 12:27

“Krenuli smo od nule i polako napredovali o čemu govori i činjenica da sam svoj najbrži krug imao u trci dva”, kaže mladi automobilista Mladen Lalušić koji je uspeo da se izbori sa izazovnim Nirburgring Nordšlajfom

Lalušić se vraća u zemlju zadovoljan vatrenim krštenjem na NordšlajfuNajteži izazov u FIA ETCC sezoni sada je iza srpskog Lajn Rejsing tima. Mladi Novosađanin Mladen Lalušić uspešno je završio obe trke vožene na 25 kilometara dugom Nordschlafeu, poznatijem kao “zeleni pakao”, i osvajanjem dva osma mesta uknjižio nove bodove na kontu FIA ETCC serije.

Tim pod liderskom palicom Milovana Vesnića u Nemačku je došao sa samo jednim ciljem! U pohode nemačkoj naši automobilisti su krenuli da bi po mogućstvu osvoji bodove. Druga etapa u zajedničkom cilju bila je da se Seat “racer” ne ošteti i u komadu  vrati sa “zelenog pakla”. Uspeli su u tome, i to je podvig, jer naša ekipa nije pre toga trenirala na najizazovnijoj pisti, pa se plasman od dva osma mesta sa nula test kilometara za mladog Lalušića smatra vrhunskim podvigom.
“Iskustvo koje sam stekao tokom ova tri dana trkanja na Nodschlifeu je neprocenjivo. Ovakva staza ne postoji nigde na svetu i sama činjenica da sam na cilju je uspeh sam po sebi. Krenuli smo od nule i polako napredovali o čemu govori i činjenica da sam svoj najbrži krug imao u trci dva.” – izjavio je Mladen Lalušić, vidno zadovoljan što nije razočarao ni sebe ni srpsku naciju na Nirburgring Nordšlajf pisti.
“Zbog obaveza i gustog kalendara nisam imao priliku da ovde testiram i to neiskustvo se odmah videlo. Imali smo dogovor u timu, ja sam ga ispoštovao i evo novih bodova. Ne mogu da ne budem zadovoljan. Bolji rezultat ćemo juriti naredne sezone”, konstatuje Lalušić.

Izabrane vesti

Seat je bio u rukama srpskih stručnjaka u zelenom pakluZadovoljan je i naš legendarni automobilista Milovan Vesnić, koji je sve svoje znanje i veliko trkačko iskustvo uoči trke na Nirburgringu ulio u vene mladom Novosađaninu.

“Vrlo dobro znam u kakvoj se situaciji našao Mladen jer sam i sam u svojim počecima morao da vozim na stazama koje ne praštaju. Da bi se ostvario bolji rezultat na stazi ovakvog tipa potrebni su kilometri i kilometri tako da smo sasvim zadovoljni postignutim. Auto je u komadu i nisu potrebni veliki radovi pred možda odlučujuću trku sezone koja se vozi na uličnoj stazi u Portugalu a nosi duple bodove”, kaže Milovan Vesnić posle dorbe partije srpskog Lajn Rejsing tima na stazi Nirburgring.

Osvajanjem dva osma mesta Lalušić je osvojio dva boda. Sporni su jedino plasmani Portugalca Fabija Mote i Švajcarca Petera Riklija čiji automobile se zbog mogućih nepravilnosti nalaze pod lupom stručne komisije. Ukoliko se nešto desi po pitanju njihovog plasmana situacija se može okrenuti dodatno u korist srpskog automobiliste.

(Foto: Lein raceing team)


tagovi

Mladen LalušićMilovan VesnićETCC

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara