"Luis Suarez"
"Luis Suarez"

Fifina šamarčina Suarezu: Devet utakmica neigranja i suspenzija na četiri meseca!

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.06.14. | 16:04

Urguvajski napadač će morati da plati i 65.000 funti, ali je trenutno najvažnije to što je završio učešće na Svetskom prvenstvu

Luis SuarezŽivotinjski instinkt skupo će koštati Luisa Suareza, koji će zbog nesposobnosti da kontroliše emocije morati da propusti narednih devet utakmica reprezentacije Urugvaja, a takođe neće smeti da se bavi bilo kakvim fudbalskim aktivnostima u naredna četiri meseca!

Svetska fudbalska federacija je, pritom, 27-godišnjem golgeteru Liverpula naložila da plati finansijsku globu u visini od 65.000 funti zbog toga što je u pobedi nad Italijom, ključnoj na putu Urugvaja ka osmini finala, ugrizao za rame Đorđa Kjelinija.

Izabrane vesti

Najbolji igrač Premijer lige u prošloj sezoni stoga je završio učešće na Mundijalu u Brazilu na kojem će Urugvaj takmičenje nastaviti duelom sa Kolumbijom u osmini finala.

Žestoko će trpeti i Liverpul, pošto Suarez prema navodima engleskih medija neće moći da pomogne saigračima u prvih 12 do 15 utakmica u novoj sezoni, zavisno od kalendara takmičenja u Ligi šampiona.

Doduše, dosta se pisalo i o mogućnosti da vrsni fudbaler ovog leta promeni sredinu i preseli se u Barselonu ili Madrid. Real je, međutim, posle njegovog najnovijeg istupa odustao od angažovanja Suareza, dok je Barselona i dalje u igri.

Veliko je pitanje i da li će čelnici Liverpula nastaviti da pružaju podršku Suarezu, kojeg su morali da čekaju i na početku prošle sezone zbog toga što je ranije ugrizao i Branislava Ivanovića pa je bio suspendovan na 10 utakmica. Ako vratimo film još dalje, setićemo se i da je još dok je bio igrač Ajaksa ugrizao Otmara Bakala (sedam mečeva kazne).
"Ovakve stvari se dešavaju na terenu", pravdao se Suarez posle incidenta sa Kjelinijem, ali je zaboravio da se tako redovno dešavaju samo njemu.

Posle trećeg izgreda, Fifa jednostavno nije mogla da zažmuri, pošto su uz Suareza ostali samo još zemljaci iz Urugvaja. Kapiten Dijego Lugano tako je rekao da je najveća muka Suareza to što su ga britanski mediji uzeli na zub?

Inače, Suarez je pod ugovorom sa Liverpulom do 2018. godine, ali ostrvski mediji posle najnovijeg ispada pišu da bi ga se Redsi odrekli za sumu od 65 do 80 miliona funti. Posle kazne Fife pitanje je da li će moći da izvuče toliki novac.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaBrazil2014Dreprezentativni fudbalLuis SuarezLiverpulEngleskaBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara