"Toza Veselinović"
"Toza Veselinović"

FOTO: Do severa Vujke, do juga Toza

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.05.17. | 21:17

Navijači Vojvodine odali počast legendarnom napadaču

Toza Veselinović(U vreme najveće fudbalske romantike plesao je terenima širom Evrope, tresao mreže na najvećim stadionima od Budimpešte, preko Beča, Rima, Napulja, do Pariza. Poredili su ga sa velikim Omarom Sivorijem. Od postizanja golova napravio je umetnost. Svaki njegov dribling bio je vrhunska šala. Kažu da se od Toze bolje „šalio“ jedino Šeki. Iako je za tih 12 godina Vojvodina često bila daleko od samog vrha jugoslovenskog fudbala, nikada nije razmišljao o tome da zaigra za neki drugi klub u državi. Jednom je, doduše nakratko, morao. Oteo ga je Partizan. Tih godinu dana Novi Sad je patio kao nikada, ali Toškara je na kraju ipak isterao svoje i vratio se Voši, svojoj drugoj kući...)

Ovako je naš kolega Predrag Dučić pisao o Todoru Veselinoviću u rubrici PREMOTAVANJE. A ovim muralom u naslovnoj fotografiji novosadska grafiti grupa RWS odala je pomen legendernom i nedavno preminulom napadaču Vojvoodine... I ne samo ona, već ceo Novi Sad.

Izabrane vesti

Na istočnoj tribini stadiona Karađorđe, pored murala koji svedoče o Vošinom prvom veku. Do severne tribine je legendarni Vujadin Boškov, do juga je čuveni Toza.

Grupa RWS je zaslužna i za oslikavanje te istočne tribine u dužini od preko 120 metara. Autori su i murala posvećenih Vošinim šampionskim generacijama iz 1966. i 1989. godine na ulazima u galerije stadiona "Karađorđe".

Toza Veselinović nije imao tu čast da podigne šampionski pehar sa Vojvodinom. Ali za sve što je uradio za novosadsku Staru damu - a uradio je mnogo, da pomenemo samo 130 prvenstvenih golova - apsolutno je zaslužio večnu ljubav Novosađana.

(Foto: RWS)


tagovi

SrbijaSuperligatodor veselinovićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara