""
""

Francuzi: Ni ostali ne dominiraju, ispunili smo cilj

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.06.16. | 23:53

Adil Rami se žali da će izgubiti kosu ako ovako nastave

Opet su Francuzi bili na rubu kiksa i opet su uspeli da se izvuku u poslednji tren. Protiv Rumunije ih je spasao Paje, ovoga puta je ključni bio gol Grizmana. Dve pobede sa golom razlike su ih učvrstile na prvom mestu u grupi i obezbedile im osminu finala, ali igra koju su prikazali ne oduševljava navijače i ne daje razlog za optimizam u borbi za titulu.

Izabrane vesti

Selektor Didije Dešan je posle meča protiv Albanije poručio da je cilj ostvaren i da je to najbitnije.
“Imamo šest bodova, plasirali smo se u osminu finala i cilj je ispunjen. U drugom poluvremenu smo dali sve od sebe da odblokiramo utakmicu golom i nismo imali baš mnogo uspeha, ali smo se borili do kraja i nagrađeni smo. Napravili smo dobre odluke u drugom poluvremenu i uveli irgače koji su rešili meč. Grizman je često bio ključni igrač za nas i večeras je pokazao koliko nam znači. Za sada ne možemo da kažemo da velike reprezentacije dominiraju na prvenstvu”, rekao je Dešan.

Junak pobede Antoan Grizman se iskupio za slabu igru iz prvog meča.
“Moramo da nastavimo ovako. Ovaj gol će mi mnogo značiti za samopouzdanje i došao je kao neka vrsta iskupljenja za slabu utakmicu koju sam odirgao protiv Rumunije. Pokazali smo velike srce i nismo odustajali”.

Asistent kod Grizmanovog gola Adil Rami je teško preživeo mučenje protiv Albanaca…
“Znali smo da će biti teško i nismo dobro odoirgali prvo poluvreme. Ali u drugom smo pokazali ambiciju i karakter i isplatilo nam se. Bila je baš stresna utakmica za nas. Oni mogu da budu jako opasni sa napadačem koji se stalno kreće. Ispunili smo plan i nismo primili gol, ali ako ovako nastavimo izgubiću kosu do kraja prvenstva od nervoze”, našalio se Rami.

Dimitri Paje je golom u nadoknadi vremena zapečatio pobedu i opet se upisao u listu strelaca…
“Ulascima Pogbe i Grizmana se sve promenilo, a ja sam dobio više prostora. Oni su u prvom poluvremenu bili grupisani pred golom i nije bilo lako da ih probijemo. Sa promenom sistema, otvorilo nam se više prostora. Imao sam više lopti i češće sam mogao da ugrozim gol protivnika”, poručio je Paje.  

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalFudbalska reprezentacija FrancuskeFrancuskaeuro 2016Dimitri PajeDidije DešanAntoan GrizmanAdil Rami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara