""
""

Fudbal se vratio u Mađarsku - ceo tim vredi manje od Nemanje Matića, ali oni idu na EP! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.11.15. | 22:47

Naše komšije se raduju prvom velikom fudbalskom takmičenju posle 30 godina

Mađarska slavi! Posle tužnih decenija čekanja Mađari će konačno zaigrati na jednom velikom fudbalskom takmičenju! Ekipa koju je očigledno veoma dobro posložio Nemac Bernd Štork savladala je Norvešku (2:1) i u revanš susretu baraža za EURO 2016, čime je overila veliki uspeh.

A kakav je to zapravo uspeh za naše severne susede?

Izabrane vesti

Nekada svetska fudbalska velesila koja je harala pedesetih godina prošlog veka po čuvenim nadimkom Laka konjica i dva puta igrala u finalu Svetskog prvenstva, na veliku scenu stupa prvi put od 1986. godine i Mundijala u Meksiku?! Kada su u pitanju Evropska prvenstva, tu ih nije bilo još od 1972. Pa vi sad vidite...

A ako letimično bacite pogled na sastav Mađara nećete prepoznati mnogo igrača. Da ne govorimo o nekim top imenima. Čuveni golman Kiralji, naravno, Džudžak, Štiber, Salai, Nemanja Nikolić, možda onaj Nemet, setićete ga se iz Liverpula... I to je to. Ali oni su pokazali da su kao tim pravi i treba im čestitati na tome. Aktuelna je tema ovih dana, pa čisto da pomenemo i ovo: Čitav tim Mađarske procenjen je na oko 27.000.000 evra - mnogo manje nego što iznosi cena samo jednog našeg fudbalera, Nemanje Matića (40.000.000)?!

Mađari su večeras odigrali veoma pametno. Dali su loptu gostima koji nisu baš poznati kao vrhunski znalici - kako se to obično kaže uglavnom je tuku i maltretiraju - razmišljajući isključivo kako da dođu do cilja, a to je gol koji će im praktično završiti posao. Imala je Norveška posle prvih 45 minuta više od 60 odsto loptu u nogama, bila možda i bolja na momente, ali na semaforu je pisalo ono što su domaćini priželjkivali - 1:0. 

Igrao se 14. minut, svi Norvežani bili su na polovini Mađarske kada je Kadar poslao izvanrednu loptu za Priškina, ovaj lepo istrčao, izdržao duele, a onda zalomio po ugledu na neke svoje mnogo poznatije prethodnike (poput Florijana Alberta ili Lajoša Detarija, poslednjeg velikog igrača Mađarske) i pogodio. 

Koristili su Štorkovi izabranici mozak mnogo bolje od rivala i u drugom delu. Jeste, možda je Norveška u drugih 45 minuta zaslužila da dođe do izjednačenja pre nego Mađari do 2:0, ali to je fudbalska fortuna tako uredila ovoga puta. Osam minuta bilo je do kraja kada je Henriksena čudno pogodila jedna lopta i odbila se u mrežu Nilanda

Tada je već počelo da se slavi u Budimpešti...

Počasni pogodak gostiju ponajviše je rezultat tog prevremenog slavlja Mađara, ali kasno je bilo da bi se bilo šta iskomplikovalo. 

Svaka čast, komšije!

(foto: Action Images)  


tagovi

reprezentativni fudbalmeđunarodni fudbalEvropaeuro 2016baraž za ep

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara