"Delirijum"
"Delirijum"

Fudbalska atmosfera i atomska energija progutali Kockaste: Argentina igra totalno drugačije od drugih!

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.08.16. | 05:26

Presudila borbenost i odličan šut Gaučosa za trijumf od 90:82

DelirijumIgralo se u Rio de Žaneiru, a kao da je bilo usred Buenos Ajresa! Grmelo je, orilo se, skakalo na tribinama kao da igra Boka ili River. A na parketu, Argentina je u transu prešla preko Hrvatske i savladala je u drugom meču grupe B s 90:82.

Kakva utakmica.

Izabrane vesti

Verovatno jedna od najboljih u dosadašnjem toku turnira viđen je pod svodovima Karioka Arene. Hrvatska je igrala jako dobar "basket", gubila i pokušala da se vrati u finišu, ali je Argentina jednostavno bila previše jaka. Kad god bi Kockasti prišli, usledio bi koš Kampaca ili Noćionija, Delfino je bio na nivou i pogađao i trojke o tablu, Đinobili koji je preuzimao odgovornost kad je bilo presudno, a tek Skola koji je s dve trojke - što svakako nije njegov posao, zapalio već razgorelu lavu na tribinama.

Na kraju je bilo osam razlike, ali Hrvatska ni u jednom momentu nije bila blizu pobede. Kruno Simon je imao šansu da trojkom donese tu šansu na 30 sekundi do kraja, ali je na četiri razlike promašio, potom je usledila i tehnička greška Babića i slavlje je moglo da počne.

Na tribinama pesma, radost, uživanje u sportu i trenutku na Olimpijskim igrama. I na kraju u pobedi. Dotakli su suštinu.

Slavlje Gaučosa

U prvom poluvremenu smo gledali tešku borbu. Luis Skola je bio predvodnik Gaučosa, skoro da nije mašio kada je šut za dva u pitanju, ali i za tri kao što rekosmo. Za prvih 20 minuta dao je 16 poena, na meču ukupno 23.

U skoro fudbalskoj atmosferi Kockasti su se dobro držali, Simon je bio precizan s distance, Hezonja je imao nekoliko NBA poteza, ali su Gaučosi ipak na odmor otišli s šest poena prednosti - 46:40.

Hrvati su imali dosta pridika na suđenje, čak tri tehničke greške u trećoj deonici u kojoj su se Argentinci odvojili na 20 razlike i spasa za tim Ace Petrovića nije bilo. Najbolji u timu Hrvatske bili su Dario Šarić sa 19 i Bojan Bogdanović sa 18, ali su morali da polože oružje pred ipak boljim i raspoloženijim protivnikom.

Petrović dobija tehničku

Toliko je dobro igrao tim Serhija Ernandeza! Frenetično po celom terenu, bacanje za loptu, srčana proslava koševa, dobar pik en rol i 12 ubačenih trojki...

Divlja košarka, ali lepa za oko. Uređena anarhija. Savršena nesavršenost. Usklađen nesklad. Ni oni ne znaju odakle su najopasniji, ni kako bi sami sebe branili... Gaučosi imaju maksimalan učinak i najbliži su prvom mestu u grupi B. Jedna su od najstarijih ekipa na turniru, a lete po terenu. Znaju, a bogme i mogu. Smrtonosan spoj.

Ovoga puta su igrali protiv zaista jakog protivnika. I pokazali zube. Odigrali muški i srcem.

Mogu oni baš daleko, to je jasno kao dan.


ARGENTINA – HRVATSKA 90:82 (22:22, 24:18, 27:14, 17:28)

Dvorana: Karioka Arena

Sudije: Hristodulu (Grčka), Anderson (SAD), Rejes (Meksiko)

ARGENTINA: Skola 23, Đinobili 13, Kampaco 10, Laprovitola 13, Brusino 0, Delfino 7, Delia 2, Noćioni 11, Dek 4, Mainoldi 0, Garino 5, Akunja 2.

HRVATSKA: Babić 8, Krušlin 0, Stipčević 0, Simon 8, Hezonja 16, Šarić 19, Ukić 2, Planinić 7, Bilan 4, Sakić 0, Arapović 0, Bogdanović 18.

(FOTO: Action images)


tagovi

Rio 2016Košarkaška reprezentacija Hrvatskekošarkaška reprezentacija ArgentineHrvatskaArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara