Gatuzov Milan ipak nije bajka, kraj snova o Ligi šampiona! Iako je čak i Kalinić dao gol... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.04.18. | 22:49

Politano i Konsilji odneli bod sa San Sira

Milanovim snovima je kraj. Preporod kod Đenara Gatuza najverovatnije neće biti završen bajkovitim plasmanom u Ligu šampiona jer je Milan večeras upisao kiks koji nije smeo sebi da dozvoli. Ako su poraz od Juventusa i remi sa Interom i mogli da se progutaju, samo 1:1 na San Siru protiv slabašnog Sasuola definitivno predstavljaju veliki minus. A Milan je u takvoj situaciji da mu je potrebna pobeda u skoro svakoj utakmici jer je sva prava na kikseve odvano ispucao. I zato ovaj večerašnji protiv Sasuola verovatno znači i kraj nada o Ligi šampiona iako su Inter i Roma kiksnuli u ovom kolu. Milan kasni osam bodova za Lacijem i Romom, sedam za Interom. Previše s obzirom da je do kraja još sedam kola...

Milan je večeras žurio da načne Neroverde i mnogo grešio u toj žurbi. Imao je incijativu, napadao, ali je neodstajalo koncentracije u završnici kao kod šansi Kesija, Bonaventure i Čelhanoglua... Konsilji je blistao na golu gostiju! Jedini pokušaj Sasuola u prvom poluvremenu je bio šut Politana koji je jedva ukrotio Donaruma.

Izabrane vesti

A kao da je i gatuzo izgubio stpljenje pa je već u 55. minutu naredio totalnu ofanzivu uvođenjem drugog špica Andrea Silve umesto desnog beka Abatea pa je Milan dobio čoveka više napred, ali i rizikovao sa prostorom koji je pozadi ostavio gostima. Igra rosonera sa trojicom u poslednjoj liniji je bio neka vrsta poziva Sasuolu da krene konkretnije i zapreti Donarumi. Prednjačio je Mateo Politano i uspeo je da škoira San Siro iskoristivši visoku postavljenu odbranu Rosonera. Došao je do lopte, istrčao kontru i raspalio precizan hitac u sam ugao gola nemoćnog Donarume.

Sa rezultatskim minusom u 75. minutu, bilo je jasno da će Rosoneri teško do planirana tri boda. Usledila je totalna opsada Sasuolovg gola, ušao je i Nikola Kalinić kojeg su domaći navijači dočekali na nož zbog loše forme. Hrvat je odmah propustio zicer ali se konačno odužio Gatuzu na poverenju u 86. minutu. Sjajno se zagradio na penalu, okrenuo se i zakucao loptu u mrežu za nadu Rosonera!

Milan je krenuo na sve ili ništa, imao i pet minuta nadoknade u kojim je Bonaventura propustio šansu utakmice! Tačnije, sjajno je šutirao, lopta je išla u gol, ali je Konsilji neverovatnom paradom sprečio već viđen pogodak i izrastao u junaka utakmice. Sa tim šutem Bonaventure su verovatno otišle i nade Milana o igranju u Ligi šampiona naredne sezone...

ITALIJA 1 - 31. KOLO

Subota
Benevento - Juventus 2:4 (1:2)
/Dijabate 24, 51 - Dibala 16, 45+2, 74pen, Kosta 82/

Roma - Fjorentina 0:2 (0:2)
/Benasi 7, Simeone 39/

SPAL - Atalanta 1:1 (1:0)
/Sionek 39 - De Ron 78pen/

Sampdorija - Đenova 0:0

Nedelja:
Torino - Inter 1:0 (1:0)
/Ljajić 36/

Verona - Kaljari 1:0 (1:0)
/Romulo 36/

Krotone - Bolonja 1:0 (1:0)
/Simi 25/

Napoli - Kjevo 2:1(0:1)
/Stepinski 73/

Udineze - Lacio 1:2 (1:2)
/Lazanja 13 - Imobile 16, Luis Alberto 37/

Milan - Sasuolo 1:1 (0:0)
/Kalinić 86 - Politano 75/

(FOTO: Action images)


tagovi

Andrea KonsiljiMateo PolitanoNikola Kalinić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara