"Čarlton čeka novo pojačanje"
"Čarlton čeka novo pojačanje"

Gazdina mućka ili dokaz da je fudbal otišao dođavola? Milionče za trećeligaškog fudbalera!

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.12.17. | 17:59

Gijom Kros prva tema u Nemačkoj

Čarlton čeka novo pojačanjeSudbina je slična zadesila mnoge istočno nemačke klubove. Nisu se snašli po ujedinjenju zemlje. Nenaviknuti da funkcionišu u tržišnim uslovima mnogi su propali. Među njima i Karl Cajs Jena, finalista Kupa pobednika kupova iz 1981. godine, a sada trećeligaš. Međutim, izgleda da se sreća nasmešila i čuvenom klubu iz Jene. Naime, na klupski račun uskoro bi moglo da legne čak 1.000.000 evra koliko je engleski trećeligaš Čarlton navodno spreman da ponudi za 22-godišnjeg levog beka Gijoma Krosa!

Francuz bi tako mogao da postane najskuplji trećeligaški fudbaler u Nemačkoj! Englezi su umeli da se izlete i jače, pa je recimo Šefild junajted januara 2015. platio čak 2.300.000 evra za defanzivca Džona Brejforda, najskupljeg igrača u istoriji Lige 1. Još 12 igrača dobacila su do sedmocifrene granice. Ili je prebacila. Ali svi redom su i dolazili iz bogatih engleskih klubova. Nije tu bilo međunarodnih transfera.

Izabrane vesti

Kros bi mogao probije led, pošto je Čarlton baš zagrizao, a kako 22-godišnjeg fudbalera navodno žele i Augzburg, Bazel, Strazbur, PAOK i nekoliko nemačkih drugoligaša (među njima Ingolštat i Regensburg) moraće dobro i da plati.

Mada, možda nije ni samo do fudbalskih kvaliteta Krosa. Naime, vlasnik Čarltona je Roland Dušatel, koji je ujedno i glavni investitor Karl Cajsa. Kontroverzni belgijski milioner, koji je inače i vlasnik Alkorkona, Sent Trudena i Ujpešta  (ranije i Standarda iz Liježa), navodno se spreman da izađe iz Čarltona. Evo dobrog načina da prebaci pare u klub koji mu nije dosadio?

(FOTO: Action Images)


tagovi

Bundesliga 2ČempionšipEngleskaEvropaKarl Cajs JenaNemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara