"Ilkaj Gindogan"
"Ilkaj Gindogan"

Gundogan „posvađao“ vrh Bajerna: Dortmund traži 25.000.000 evra, Zamer želi Nemca, Pep i Rumenige – ne!

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.06.15. | 08:55

Nemački reprezentativac traži i veliku platu, koju ni šampion Nemačke nije spreman da ponudi...

Ilkaj Gindogan

Budućnost Ilkaja Gundogana tema je kojom se brojni nemački mediji bave poslednjih nedelja, posebno od trenutka kada je vihorni vezista odbio da produži ugovor sa Dortmundom i tako indirektno najavio da želi da ode sa Signal Iduna Arene. Ali, kako sada stvari stoje, nemački reprezentativac neće pojačati ni Mančester junajted, koji je nedavno istupio iz trke za jednog od najboljih igrača Milionera, ali ni Bajern, koji je zbog 24-godišnjeg fudbalera u „svađi“.

Izabrane vesti

Naime, kako piše nemački Bild, sportski direktor bavarske mašinerije Matijas Zamer lobira ka tome da klub dovede Gundogana, dok su Karl Hajnc Rumenige i Pep Gvardiola stavili veto na ovaj posao. Razlog? Činjenica da Gundogan još nije uspeo da se vrati u optimalnu formu posle teške povrede i dugog oporavka, pa nije uspeo da „očara“ generalnog direktora i šefa struke.

Na sve to, Dortmund traži 25.000.000, što bi bila idealna suma novca u situaciji gde Gundoganu ugovor sa klubom ističe leta 2016. godine. Ali tu se krije još jedna začkoljica. Naime, Bild otkriva i da nemački internacionalac traži veliku platu, koju čak ni gigant kakav je Bajern nema nameru da ponudi. Nije precizirano o kojoj se sumi radi, ali evidentno je da će se šampion Nemačke povući i Barseloni prepustiti ulogu favorita za potpis.

Lista potencijalnih poslodavaca nije bila predugačka. Dugo vremena Mančester junajted figurirao je kao rešenje za reprezentativca Nemačke, ali su Đavoli u međuvremenu postigli nekoliko značajnih dogovora. Stidljivo se pominjao i Mančester Siti, ali u ovom trenutku jedino je Barselona zaista ozbiljno zainteresovana.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraprelazni rok 2015Pep GvardiolaNemackaMatijas ZamerKarl Hajnc RumenigeIlkaj GundoganEvropaBorusija DortmundBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara