""
""

Goreće na Starom sajmištu! Zvezdini plemići protiv nepobedivog Brodarca – ulog je Liga šampiona

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.03.17. | 09:17

Pobednik današnjeg duela biće blizu trofeja i predstavljanja Srbije u Ligi šampiona za omladince

Put ka Ligi šampiona vodi preko Starog sajmišta! Možda zvući kontradiktorno, čak i smešno, ali omladinci Crvene zvezde, od kojih u klubu mnogo očekuju, imaće veliku proveru talenta u današnjem okršaju sa Brodarcem (15 časova)

Mali klub iz Beograda, nekada je bio sredina za lansiranje kvalitetnih igrača za prestonički fudbal, a sada je postao sinonim za dobar rad u mlađim kategorijama. Omladinci Brodarca su trenutno prvoplasirani sa tri boda više u odnosu na Crvenu zvezdu.

Izabrane vesti

Sasvim dovoljan podatak da se zaključi kakav ulog nosi današnji meč u Omladinskoj ligi Srbije (15 časova). Zvezda je mobilisala sve raspoložive snage, u postavu omladinca vratiće se Uroš Račić, Luka Adžić i vrlo verovatno Lazar Romanić. Međutim, Brodarac je naneo crveno-belima poraz u prvom delu prvenstva (2:3) i sigurno neće bez ambicija izaći na megdan ekipi Jovana Stankovića.
„Svi mi u Brodarcu smo krajnje opušteni. Možemo da mnogo dobijemo, a skoro ništa da izgubimo. Jedva čekamo da počne meč, jer ovo će biti nagrada za naš dugogodišnji rad. Tačnije, šest godina radim sa ovom decom i gledam kako napreduju. To je za mene i sve u Brodarcu veliko zadovoljstvo. Verujem i da danas možemo da pobedimo. Ako uspemo – biće to velika stvar. Ako ne uspemo – čestitaćemo Zvezdi“, kaže za MOZZART Sport trener omladinaca Brodarca Ivan Jević.

Velika snaga Crvene zvezde leži u opakom veznom redu. Mesta u maneveru gostiju zauzeće Uroš Račić, Luka Adžić, Luka Ilić i Nemanja Nikolić. Sve reprezentativac do reprezentativca.
„Drago mi je što je Crvena zvezda vratila Adžića i Račića. Neka igraju u najjačem sastavu, pa da se odmorimo. Ponavljam, mi smo totalno opušteni. Znamo da Crvena zvezda ima veliki kvalitet, ali mi smo tim. U prvom delu prvenstva smo ih pobedili posle preokreta. Gubili smo 2:0, trebalo nam je vremena da se priviknemo na veštačku travu. Sada će sve biti drugačije“.

Crvena zvezda će na terenu kraj Starog Sajmišta imati veliku podršku, bez obzira što je meč pomeren za nedelju kada seniorski tim crveno-belih igra protiv Čukaričkog.
„Voleo bih da bude što više ljudi. Nemam ništa protiv da navijači Zvezde budu u većini. Prijaće mojim momcima takav ambijent...Mi ne moramo ništa, na ovu utakmicu gledamo kao na potvrdu kvalitetnog rada. Imamo mnogo reprezentativaca u našim redovima“, dodaje trener omladinaca Brodarca.

Crvena zvezda je mobilisala sve raspoložive snage. Nadaju se u Ljutice Bogdana da je došlo vreme da se ponovo okite titulu šampiona u omladinskoj konkurenciji. Poslednji put su to uradili kada je za juniore igrala čuvena „klasa 1996“.
„Rekao sam momcima da je njihov zadatak da pobede. Z nas nema izgovora. Cilj je da budemo prvaci i predstavljamo Srbiju u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Za nas igra veliki broj mladića koji imaju profesionalne ugovora. Zato sam im rekao da se ne obaziru na termin utakmice, sudiju, uži teren sa veštačkom travom. Idemo da pobedimo“, kaže za naš portal učitelj Zvezdinih omladinaca Jovan Stanković.

Nekadašnji internacionalac u Španiji izuzezno poštuje današnjeg rivala.
„Niko nije verovao da će oni biti u vrhu. Međutim, oni već nekoliko godina igraju zajedno. Pokazali su da su zasluženo u vrhu tabele. Na svom terenu imaju stopostotan učinak, dakle ni bod nisu izgubili. Mi često menjamo tim, ali za ovu utakmicu smo se skupili. Tu su nam svi igrači. Kada smo bili kompletni, kao u sudarima sa Čukaričkim i Partizanom, delovali smo baš dobro. Postizali golove. Nadam se da će tako biti i danas“.

(Foto crvenazvezdafk.com, lična arhiva Ivan Jević)


tagovi

Uroš RačićSrbijaLuka AdžićJovan StankovićEvropaFK Crvena zvezdaBrodarac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara