""
""

“Gori“ Firenca, Juventus na kolenima! Ponovo imamo šampionsku trku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.01.17. | 22:46

Viola golovima Kalinića i Badelja slavila u velikom derbiju

Verovatno da ne postoji klub koji navijači Fiorentine više vole da mrze od Juventusa. A večeras su dočekali svojih pet minuta, pošto je maestralna Viola oborila na leđa aktuelnog šampiona, slavila sa 2:1 u derbiju 20. kola Serije A i vratili neizvesnost u prvenstvenu trku.

Izabrane vesti

Juventus sada ima samo bod više od drugoplasirane Rome, ali tim iz italijanske prestonice je odigrao i utakmicu više.

Veliko slavlje Fiorentini, tek drugo protiv Juventusa u poslednjih 18 godina, doneo je tandem hrvatskih fudbalera, Nikola Kalinić - Milan Badelj.

Pogotovo Kaliniću prijaju utakmice sa Juventusom u poslednje vreme, jer je na trećem meču zaredom protiv Stare dama zatresao mrežu i definitivno potvrdio da ume da igra velike utakmice.

Bila je Fiorentina bolja i agresivnija od početka utakmice. Jednostavno od prvog sudijskog zvižduka fudbaleri u ljubičastim dresovima su jurnuli napred kao po nekoj komandi.

Nije baš da su domaći stvorili neke stopostotne šanse, ali i jedna takva situacija bila je dovoljna da Artemio Franki padne u trans. Igrao se 37. minut, Federiko Bernardeski je uspeo da proturi loptu do Nikole Kalinića, a hrvatski napadač nije pogrešio. I slavlje je moglo da počne. Makar do početka drugog poluvremena.

Iako je bilo za očekivati da na startu drugog poluvremena Juventus silovito krene napred, to se i nije desilo. Odnosno, gostujuća ekipa jeste imala više loptu u nogama, ali nije ozbiljno ugrozila gol Tatarušanua.

A kada je u 54. minutu Milan Badelj odapeo sa distance raketu iza leđa Đanluiđija Bufona, domaći miris pobede       počeo je da se oseća u vazduhu u Firenci.

To čak nije mogao da pokvari ni pogodak Gonzala Iguaina u 58. minutu kojim je Juventus zapretio Fiorentini. Ali to je bilo i jedino što je uspeo da uradi.

Ruku na srce, Stara dama je u završnici utakmice imala dve dobre prilike za izjednačenje. Prvo se nije snašao Iguain na samo tri metra od gola, a zatim ni Dibala koji je posla loptu nebu pod oblake. Sa tim udarcem umro je i poslednji tračak nade za tim Masimilijana Alegrija.


Fiorentina 2-1 Juventus -All Goals & highlights... by gashieliesaa

SERIJA - 20. KOLO

Subota
Krotone - Bolonja 0:1 (0:0)
/Džemaili 52/

Inter - Kjevo 3:1 (0:1)
/Ikardi 69, Perišić 86. Eder 90+3/

Nedelja
Kaljari - Đenova 4:1 (2:1)
/Borijelo 40, 60, Žoao Pedro 44, Farijas 64. penal - Simeone 29/

Lacio - Atalanta 2:1 (1:1)
/Milinković Savić 45+1, Imobile 68 - Petanja 21/

Sampdorija - Empoli 0:0

Sasuolo - Palermo 4:1 (2:1)
/Matri 15, 66, Ragusa 24, Politano 83 - Kuason 9/

Napoli - Peskara 3:1 (0:0)
/Toneli 47, Hamšik 49, Mertens 89 - Kaprari 90+4. penal/

Udineze - Roma 0:1 (0:1)
/Naingolan 12/

Fjorentina - Juventus 2:1 (1:0)
/Kalinić 37, Badelj 55 - Iguain 58/

Ponedeljak
20.45 Torino - Milan

(FOTO: Action Images)


tagovi

FjorentinaGonzalo IguainJuventusMasimilijano AlegriMilan BadeljNikola Kalinić fudbalerPaulo DibalaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara