""
""

GORI SAN SIRO! Strašna Barsa na kolenima! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.02.13. | 22:28

Milan slavio golovima Boatenga i Muntarija, pa revanš čeka sa značajnom zalihom - 2:0

 

Milan je bacio moćnu Barselonu na kolena! Izabranici Masimilijana Alegrija savladali su velikog protivnika na San Siru u prvom meču osmine finala Lige šampiona sa 2:0, čime su stekli ogromnu šansu da se nađu među najboljih osam ekipa najprestižnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Izabrane vesti

Rosoneri se nisu uplašili sjajnog protivnika na startu meča, već su u prvih dvadesetak minuta uspeli ono u čemu su se nadali pre početka meča, a to je da u što većoj meri onemoguće Barselonu da kontroliše ritam utakmice.

Milan je u tim trenucima bio čak i za nijansu opasniji rival, ali su pokušaji El Šaravija i Boatenga završili samo na pokušajima. S druge strane Barselona je konstantno pretila, ali izuzev nekoliko solidnih prodora Lionela Mesija nije uspela da stvori stopostotnu šansu.

U nastavku meča Barselona je dodala gas kako bi što pre došla do toliko željenog gola, ali je u 57. minutu usledio pravi šok za Katalonce. Bio je to slobodan udarac za domaće sa više od 30 metara udaljenosti od gola Barse. Konstant je pružio loptu u prostor Montolivu, ovaj žestoko opalio po lopti, koja je na ivici kaznenog prostora pogodila Zapatu u ruku, pala pred Boatenga, a ovaj poslao neodbranjiv udarac u gol Viktora Valdesa.


I pored evidentnog igranja rukom od strane kolumbijskog defanzivca škotski sudija Greg Tompson nije želeo da prekine igru. Jedini argument kojim može da se opravda jeste činjenica da Zapata nije imao nameru da igra rukom, ali je taj detalj direktno uticao na rezultat u tom trenutku.

Barseloni je bilo potrebno čak 15 minuta da se oporavi od primljenog pogotka, nakon čega je Inijesta iz velike udaljenosti pripretio Abijatiju. U 78. minutu Inijesta je iz slobodnog udarca bio zamalo neprecizan, ali je tri minta kasnije Barselona ponovo bila na kolenima. Nijang je poveo kontranapad Rosonera, prevario Pujola i dodao loptu do El Žaravija koji je majstorski prebacuje na volej Muntarija i ponovo nije bilo spasa za Valdeza.

Katalonci do kraja meča nisu uspeli ozboljnije da priprete rivalu, pa je na San Siru ostalo velikih 2:0 za Milan.


MILAN – BARSELONA 2:0 (0:0)
/Boateng 57, Muntari 81/

Stadion: Đuzepe Meaca (San Siro)
Gledalaca: 85.000
Sudija: Greg Tompson (Škotska)
Žuti kartoni: Traore (Milan) – Pike, Buskets (Barselona)

MILAN: Abijati - Abate, Mekses, Zapata, Konstant - Muntari, Ambrosini, Montolivo - Boateng, El Šaravi (od 87. Traore), Pacini (od 75. Nijang)

BARSELONA: Valdes - Alves, Pike, Pujol (od 88. Maskerano), Alba – Fabregas (od 62. Fabregas), Buskets, Ćavi - Pedro, Inijesta, Mesi


tagovi

EvropaItalijaKevin Prins BoatengLiga šampionaMilanŠpanijaSuli Muntari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara