Gospodine Lučesku, mirno spavajte, Temišvar je u Drugoj ligi

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.05.18. | 22:16

Osveta na koju se čekalo 30 godina

Staro pravilo da je osveta najbolja kad se servira hladna zaživelo je još jednom u Rumuniji. Dinamo iz Bukurešta je dugo čekao da vrati Poli Temišvaru milo za drago i konačno - dočekao. U pretposlednjem kolu plej-auta, velikan iz Bukurešta slavio je u Banatu 3:1 i kako stvari stoje poslao današnjeg rivala u Drugu ligu.

Dinamu pobeda ništa nije značila, sezonu će svakako okončati na prvom mestu grupe za opstanak, ali je Poli Temišvar imao šansu da se eventualnim trijumfom primakne luci spasa i dočepa baraža. No, kod gostiju je proradila želja za osvetom, jer je Dinamo u sezoni 1987/88 vodio mrtvu trku sa Steauom za šampionsku krunu i jedini poraz pretrpeo je baš u Temivaru (1:2). Na klupi ekipe iz Bukurešta tad je sedeo Mirčea Lučesku, bilo su to njegovi trenerski počecio i javno se zakleo da će se postarati da tim koji ga je ukočio ka naslovu prvaka ispadne u niži rang.

Izabrane vesti

Posle 30 godina je dočekao. Njegov klub je namirio račune. Može da zahvali Portugalcu Diogu Salomaou, strelcu jednog i asistentu za preostala dva gola.

Poli Temišvar, doduše, ima samo teoretsku šansu. U poslednjoj rundi gostuje u Čiajni i potrebna mu je pobeda, uz uslov da najlošiji tim lige, Juventus iz Bukurešta tuče Voluntari, trenutno na mestu koje vodi u baraž za opstanak.

Skoro nemoguće.

RUMUNIJA 1, PLEJ-AUT - 13. KOLO

Subota

Voluntari - Konkordija 2:2 (0:1)

Nedelja

Sepsi - Botošani 0:1 (0:0)

Ponedeljak

Gaz Metan - Juventus 3:0 (1:0)

ACS Temišvar - Dinamo 1:3 (0:1)

TABELA:

FOTO: Action images

 


tagovi

Dinamo Bukurešt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara