""
""

GOTOVO: Real opet pobedio Barsu, MVP je njegov! Neka se spakuje Hames Rodrigez...

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.07.17. | 13:12

Kraljevski klub platio i više nego što treba da bi ekspresno završio posao...

Gotovo je, Dani Sebaljos je u Real Madridu! Kraljevski klub je uspeo da završi transfer momka koji je oduševio na prethodnom EP za malde reprezentacije u Poljskoj. Podsetimo da je Sebaljos na pomenutom turniru dobio MVP nagradu za najboljeg igrača celog prvenstva. Sebaljos je dogovorio ugovor na šest godina. Biće predstavljen u ponedeljak kada obavi lekarske pregledi i celu potrebnu papirologiju.

Izabrane vesti

Mladi Španac iz Betisa je igrama u Poljskoj bukvalno zaludeo najveće evropske klubove. Odmah su ga poželeli Real Madrid, Barselona, Juventus, neki premijerligaši... Ali kada se Real i Barsa tako jako zainteresuju za nekoga, jasno je da drugi klubovi nemaju šanse i da mogu samo da se sklone u stranu i gledaju okršaj španskih titana. 

Finansije nijednog trenutka nisu bile problem jer Sebaljos ima otkupnu klauzulu od „samo“ 15.000.000 evra što je sića za Madriđane i Katalonce. Betis se ništa nije pitao i bio je samo nemi posmatrač otimačine oko svog najtalentovanijeg igrača... Na kraju je Real pobedio ljutog rivala kao u trci za Tea Ernandeza

Ključna stvar je bila ubediti igrača da prihvati. Sebaljosa je srce vuklo ka Barseloni jer mu je kao klub draža od Reala za koji se ček može reći da ga nije voleo s obzirom šta je sve pisao po društvenim mrežama. Razmišljao je o Barsi, ali je na kraju ipak odlučio da pređe u Real pod pritiskom menadžera, porodice i ostalih savetnika. Ipak, reč je o najvećem klubu na svetu i dvostrukom uzastopnom prvaku Evrope.

Real je kao u slučaju Tea Ernandeza ispao galantan prema Betisu i platio više nego što je trebalo. Aktiviranje klauzule se smatra ne baš pristojnim gestom prema klubu koji prodaje, tako da je Real častio klub iz Sevilje. Obeštećenje iznosi 18.000.000 evra i biće plaćeno u tri rate.

Sebaljos će sa prvim timom Reala krenuti na pripreme 20. jula. U veznom redu Kraljevskog kluba bi trebalo da zauzme mesto Hamesa Rodrigeza kao jednog od džokera sa klupe. Ovim transferom je postalo skoro izvesno da će Kolumbijac biti prodat. Iako baš nisu ista pozicija. Sebaljos je planiran kao naslednik Luke Modrića u perspektivi...

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaReal MadridPrimeraHames RodrigezEvropaDani SebaljosBetis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara