"Sportska strana Tajmsa"
"Sportska strana Tajmsa"

Grčka tragedija u režiji Dejvida Mojesa! (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.02.14. | 09:42

Ostrvski mediji u današnjim izdanjima razapinju Mančester junajted zbog svega (ne)prikazanog u porazu od Olimpijakosa, Van Persi kritikuje saigrače, Roj Kin Majkla Kerika

Sportska strana TajmsaNije baš najoriginalnija ideja za naslov, ali u ovom slučaju jednostavno je bila neizbežna. Stravično izdanje Mančester junajteda na atinskom Karaiskakiju jednostavno se nije moglo opisati bolje nego poređenjem sa grčkom tragedijom. Izvedba Crvenih đavola nikako se nije dopala ostrvskim medijima koji su se obrušili na četu Dejvida Mojesa.

Uticajni Tajms u izveštaju naslovljenom baš sa pomenutom tragedijom navodi da je Mojes igrao "bez odbrane", te da sve verovatnijom deluje opcija po kojoj će prva sezona Škota na Old Trafordu biti okončana uz stalne kritike, ali ne i uz trofeje.

Izabrane vesti

I zaista, čini se da je šef struke izgubio kontrolu nad ekipom, pa je Robin van Persi posle meča otvoreno kritikikovao saigrače jer se - sudaraju.
"Nekad su tamo gde ja želim i treba da budem i to mi mnogo otežava situaciju. Moram da se prilagodim, da trčim u drugom pravcu, da gledam gde ko stoji. Nažalost, to se često dešava. Šteta", rekao je Van Persi holandskim medijima, iako je stao u odbranu trenera rekavši da on nije jedini krivac za sva posrtanja Đavola.

Duhoviti Dejli EkspresMeđutim, to nije zaustavilo medijske udare na trenera, pa Miror navodi da Mančester junajted pod novim kormilarom probija sve granice. Ali, samo kada pada u ambis. Poraz od Olimpijakosa nazvan je ponižavajućim.

Dejli Ekspres je zanimljivom igrom reči, koju je nemoguće prevesti na srpski jezik, ali recimo da je najbliže suštini: To(bžije) će vas skupo koštati, podsetio da je so na živu ranu Đavolima sipao strelac drugog gola Džoel Kembel, Kostarikanac koji u Olimpijakosu igra kao pozajmljen fudbaler Arsenala.

Na drugom kraju štapa našao se Majkl Kerik ne toliko zbog loše igre koliko zbog činjenice da na konferenciji za novinare posle meča nije delovao previše potresen rezultatom. Izgovarao je dobro poznate floskuke o tome da nije sve gotovo, da uvek postoji revanš...

Legendarni Roj Kin, o čijem smo nezadovoljstvu pisali još sinoć, izgubio je živce.
"Ove izjave su prazne kao i Mančesterova igra večeras.... Reci nešto! Reci nešto zanimljivo! Kakva sledeća utakmica?! Za neke od ovih igrača ne bi smelo da bude sledeće utakmice!".

Za navijače Junajteda verovatno je najporaznije baš to što je Kin sasvim u pravu.


tagovi

Roj KinmedijiMajkl KerikLiga šampionaEvropaEngleskaDžoel KempbelDejvid Mojes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara