""
""

Grizliji lak plen za neuništivu Indijanu, ni 88 poena trilinga Martin - Peković - Lav nisu dovoljna za pobedu Vukova! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.11.13. | 08:25

U pobedi Atlante nad Šarlotom Pero Antić nije odigrao ni minut, dok je San Antonio lagano dobio Filadelfiju

Zanimljiva anegdota s početka sezone - košarkaš Indijane Lens Stivenson rekao je saigračima da bi mu mnogo značilo kada bi njihov tim takmičenje počeo sa 10:0. I, sada možemo reći, Pejsersi se nalaze na samo dva koraka od ispunjavanja cilja! Jer jedini neporaženi tim u ligi i dalje ne može da nađe sebi dostojnog rivala, koji bi bar pokušao da ih savlada! U osmoj uzastopnoj pobedi Indijane pali su Grizliji iz Memfisa - 95:79.

Upravo je Stivenson bio jedan od onih koji su doneli pobedu Indijani. Mladi bek nastavlja da pruža sjajne partije na početku sezone, upisao je i svoj prvi tripl-dabl u karijeri (13p, 12sk, 11as), a u tandemu sa Polom Džordžom ovaj tim stvarno izgleda kao kaznena ekspedicija. Džordž je ponovo odigrao na visini zadatka, meč završio sa 23 postignuta poena i sedam skokova, čime je postao prvi igrač u istoriji NBA koji je na svakoj utakmici ubacio preko 20 poena kada njegova ekipa sezonu počne sa skorom 8:0.

Izabrane vesti

Utakmica sama po sebi nije bila previše uzbudljiva. Već od samog starta videlo se da Grizliji nemaju dovoljno snage da se nose sa Pejsersima. U ekipi Memfisa Mark Gasol je postigao 15 poena, uz šest skokova, dok je Zek Rendolf ubacio 12, uz šest uhvaćenih lopti. 

U još jednom vrlo interesantnom susretu iskustvo je razbilo mladost - San Antonio Sparsi, uprkos godinama nastavljaju da pružaju vrhunske partije. Pred Mamuzama iz Teksasa pala je Filadelfija, koja se ove sezone ponovo vratila u modu - 109:85. Sigurno je da rezultat ne bi tako ubedljiv da mladom beku Majklu Karter-Vilijamsu šut nije prosto stao. Sa svega 2/11 za dva i 0/2 za tri Karter-Vilijams je meč završio sa osam poena, što je možda i najviše uticalo da tim Grega Popoviča upiše ovako ubedljiv trijumf. 

Naravno, San Antonio je koristio svaku priliku da prednost poveća, pa rezultat već u prvoj deonici, u jednom trenutku bio 31:13. 

Deni Grin je još jednom bio najbolji strelac ekipe sa 18 poena, Toni Parker je ubacio 14, a Leonard 13. U domaćem sastavu Evan Tarner je postigao 20 poena, Spenser Hous 17, uz 13 skokova, a Lavoj Alen 13 koševa. 

San Antonio sada ima skor 7:1, dok Filadelfija ima 4:4.

U jednom od najuzbudljivijih susreta večeri Vukovi iz Minesote poraženi su Los Anđeles Klipersa rezultatom 109:107. Još jednu neverovatnu partiju odigrao je triling Lav - Martin - Peković, ali je i to, očigledno bilo nedovoljno da se savladaju Klipersi.

Upravo su ova trojica igrača mogla da donesu pobedu. Poslednji napad su imali Vukovi, Martin je promašio šut za pobedu, a priliku da ga ispravi imao je Peković, koji je skočio, uhvatio loptu, ali je i on bio neprecizan. Ona je istog momenta stigla kod Lava, ali je i on promašio! 

Najefikasniji igrač u timu Minesote bio je Martin sa 30 poena, Peković je dodao 25 poena i deset skokova, dok je Lav meč završio sa 23 poena i neverovatnih 19 skokova! Na drugoj strani Blejk Grifin je imao isti učinak kao i crnogorski reprezentativac, dok je Kris Pol imao 21 poen i 11 skokova.

NBA - REZULTATI: 

Šarlot – Atlanta 94:103
Filadelfija – San Antonio 85:109
Boston – Orlando 120:105
Čikago – Klivlend 96:81
Hjuston – Toronto 110:104 – dupli produžetak
Portland – Detroit 109:103
Los Anđeles Klipers – Minesota 109:107

(FOTO: Action Images)


tagovi

Deni GrinIndijana PejsersJužna AmerikaLens StivensonMajkl Karter-VilijamsMemfis GrizlisNBA ligaPol DžordžToni Parker

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara