""
""

GRUPA A: Letonija probudila Češku iz spokojnog sna! Pilar u 90. minutu sprečio bruku u Pragu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 28.03.15. | 20:05

Osokoljeni maksimalnim učinkom u prve četiri utakmice izabranici Pavela Vrbe žestoko su napali Letonce, ali su u 30. minutu napravili neverovatnu grešku, koja je na kraju mogla skupo da ih košta - 1:1

Češka je izbegla hladan tuš u Pragu, ali je doživela prvo pravo otrežnjenje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Letonija je bila na korak od prve pobede u kvalifikacionom ciklusu i to protiv lidera grupe A, ali je u poslednjim trenucima meča važan bod domaćinu doneo vezista Viktorije iz Plzenja Vaclav Pilar - 1:1 (0:1).

Izabrane vesti

Česi su izuzetno ofanzivno ušli u meč. Osokoljeni maksimalnim učinkom u prve četiri utakmice izabranici Pavela Vrbe žestoko su napali Letonce, ali su u 30. minutu napravili neverovatnu grešku. 

Domaći igrači su očajno bili postavljeni kod slobodnog udarca sa desne strane. Svih deset igrača bilo je na polovini Letonije, usledio je povratni pas za poslednjeg fudbalera, koji je pogrešio, sevnula je kontra Letonaca, Peter Čeh je ostavljen potpuno sam i pomoći nije bilo. Višnjakovs je pogodio mrežu domaćih za veliko vođstvo letonije nakon pola sata igre.

Velike muke su Česi videli u nastavku meča. Letonci su zatvorili sve prilaze svom golu, ali ipak nisu izrdržali. Pilar je sjajno ispratio napad svog tima i iz drugog plana, nakon pokušaja Vaclava Prohazka, konačno matirao izuzetno raspoloženog Andrejsa Vanisa.

GRUPA A:
Kazahstan - Island 0:3 (0:2)
/Gudjonsen 20, Bjarnason 32, 90+1/

Češka - Letonija 1:1 (0:1)
/Pilar 90 - Višnjakovs 30/

20.45 Holandija - Turska

TabelaČeška 13, Island 12, Holandija 6 (-1), Turska 4 (-1), Letonija 3, Kazahstan 1

(FOTO: Action images)


tagovi

Vaclav Pilarreprezentativni fudbalLetonijaEvropaČeška

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara