""
""

GRUPA B: Drogbini Lavovi u paklu Arene kidišu na Kasiljasa i tandem od 200 miliona evra (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.09.13. | 12:11

Atmosfera u Istanbulu je naelektrisana pred dolazak Kraljevića i tandema Ronaldo - Bejl. Juventus se već jednom opekao u Danskoj, večeras ne sme opet da ponovi grešku.

Konačno! Fudbal kakav svi čekamo. Fudbal koji u 15 do 9 zakucava ispred malih ekrana. Najbolji, najkvalitetniji, najspektakularniji. Elita će opet krenuti u borbu za ušati pehar, a derbi večeri se igra u Istanbulu. Ima li išta lepše nego kada na takav naelektrisan teren poput Turk Telekom Arene u Istanbulu stiže najglamurzniji tim planete - Real Madrid. Galatasaraj dočekuje Real u želji za osvetom za prošlogodišnju eliminaciju u četvrtfinalu. U želji da dokaže da nije otpisan u grupi sa gigantima kavi su Real i Juventus.

Izabrane vesti

GALATASARAJ - REAL MADRID

Istanbul već danima podrhtava pred dolazak Kraljevića. Galatini navijači su nas navikli na spektakularnu i paklenu atomsferu u kojoj padaju i najveći. Realu su se noge tresle kada su Drogba, Burak i ekipa prošle sezone došli na korak od preokreta.

Galatasaraj više nije samo tim koji se oslanja na silu sa tribina. Galata ima strašan sastav koji može da napravi čudo. Zadržali su sve nosioce igre od prošle sezone. Muslera, Ebue, Felipe Melo, Selčuk Inan, Alberto Rijera, Vesli Sanjder, Umut Bulut, Burak Jilmaz i Didije Drogba su za jednu godinu uigraniji i bolji, bez obzira što se muče u prvenstvu. Ovog leta su im pridodata još dva pojačanja. Kamerunac Orelijan Šeđu iz Lila će začepiti rupe u odbrani, a posebna priča je nova tinejdžerska senzacija Bruma.

Portugalac je plaćen Sportingu 10 miliona evra. Već ga nazivaju novim Kristijanom Ronaldom. U svom uzrastu je možda i najbolje krilo Evrope. Večeras će imati priliku da dokaže sav potencijal. Ovog leta ga je želeo i večerašnji rival Real, kao i Arsenal, Čelsi i PSV. Galata je bila najupornija i Bruma će večeras pokazati šta može.

Čini se da je ovaj tim istanbulskih Lavova jači i od onog Hadžijevog i Žardelovog.
„Prošle godine smo eliminisan i od Reala, ali smo ih u revanšu pobedili. Večeras možemo da uradimo isto. Imamo dovoljno moći u nogama da porazimo Real Madrid. Kada se poredimo sa budžetima Reala i Juventusa, onda će neki reći da nemamo šanse da prođemo grupu. Ali, odluke u fudbalu padaju dole na terenu“, poručio je silno motivisani Didije Drogba koji je u ovom takmičenju postigao 40 golova.

Real stiže sa najskupljim tandemom u istoriji fudbala. Sve oči će biti uprte u duo fudbalskih torpeda: Kristijano RonaldoGeret Bejl. Najplaćeniji fudbaler planete i vlasnik najvećeg transfera u istoriji privlače ogromnu pažnju. Zajedno su odigrali tek jedan meč i uspeli su da postignu po gol, ali to nije bilo dovoljno za pobedu protiv Viljareala. Obojica su najavljeni u startnoj postavi, a najviše pažnje se pridaje Ikeru Kasiljasu koji se vraća u prvu postavu Reala posle 238 dana statusa rezerve
„Imam dva golmana fantastičnih kvaliteta i ponašanja. Po mom mišljenju Dijego Lopez zaslužuje da brani u Primeri, a Iker u Ligi šampiona“, rekao je u najavi meča Karlo Anćeloti.

Očekivani sastavi
GALATASARAJ (4-4-2): Muslera – Ebue, Šeđu, Kaja, Balta – Melo, Inan, Bruma, Snajder – Jilmaz, Drogba

REAL MADRID (4-3-3): Kasiljas – Karavahal, Ramos, Pepe, Marselo – Kedira, Modrić, Isko – Ronaldo, Bejl, Benzema

KOPENHAGEN - JUVENTUS

U senci ovog meča je gostovanje Juventusa u Danskoj. Prošle godine se Juve opekao u Danskoj kada je remizirao sa Nordsjelandom i to ga je umalo koštalo ispadanja jer je bio u grupi smrti. Sada istu grešku ne smeju da dozvole protiv Kopenhagena.

Trener Konte najveće nade polaže u Vidala, Pogbu i Teveza koji igraju sjajno na startu sezone. Dancima ostaje da se nadaju da mogu da naprave čudo. Oni umeju da budu opasni što su dokazali i pre dve godine kada su igrali osminu finala, ali Juve je veliki favorit, jer u grupi sa Realom i Galatom ne smeju da se prosipaju bodovi protiv Kopenhagena.

Očekivani sastavi
KOPENHAGEN (4-4-2):
Viland – Jakobsen, Sigurdson, Melberg, Bengtson – Bolanjos, Klaudemir, Kristensen, Vetokele – Jorgensen, Adi

JUVENTUS (3-5-2): Bufon – Bonući, Ogbona, Kjelini – Lihtštajner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoa – Kvaljarela, Tevez

(FOTO: Action images)


tagovi

BrumaEvropaGalatasarajGeret BejlIker KasiljasItalijaJuventusKarlo AnćelotiKristijano RonaldoLiga šampionaReal MadridŠpanijaTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara