""
""

GRUPA E: Sve je rešeno - Švajcarska sedmicom direktno na EURO, Slovenija sama sebe zakopala protiv Litvanije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.10.15. | 22:55

Engleska rutinski do devete pobede u grupi... Nada za Sloveniju i dalje postoji! Švajcarska uništila San Marino, uz tri gola sa kreča

Engleska sa pola gasa do devete pobede u Grupi E, Slovenija ispustila šansu da u poslednjem kolu pojuri direktan plasman na EURO naredne godine, a Švajcarska uz dominantnu pobedu overila svoju kartu za Francusku!

Izabrane vesti

Reprezentacija Švajcarske završila je kompletan posao u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo naredne godine, pošto je razorila San Marino sa ubedljivih 7:0 i ujedno iskoristila veliki kiks Slovenije, za direktan plasman na završni turnir. Tri sa penala, Kasamijeva bomba i lukavi pogoci LangaMehmedija i Derdijoka bili su dovoljni za veliko slavlje švajcarske družine, koja će poslednju utakmicu u kvalifikacija protiv Estonije u Talinu (ponedeljak, 20.45) moći da odigra za svoju dušu.

Ali, interesantno je da je posle prvog poluvremena rezultat bio samo 1:0 u korist domaćina, koji je napadao gol slabašnog rivala sa svih strana, ali rupe u odbrani nije bilo. Ipak, kada je Inler u 55. minutu sa kreča probio bedem, povratka više nije bilo. Strelci su se smenjivali kao na traci, a San Marino u ovom trenutku ima tek jedan postignut i čak 34 primljenih golova. 

Posle devet odigranih utakmica ekipa Vladimira Petkovića ima pet bodova više od Slovenije, koja je protiv Litvanije dugo držala konce u svojim rukama, ali je jedan pogrešan i nepromišljen potez ugasio i poslednju nadu da Zmajčeki mogu do mesta u avionu za Francusku. Međutim, na kraju su gledaoci u Stožicama mogli samo da posmatraju jednu bledu igru svojih miljenika i tužan remi - 1:1. 

Slovenija je do gola stigla u samom finišu prvog poluvremena, kada je Valter Birsa bio precizan sa bele tačke. Međutim, u samom finišu utakmice, tačnije u 80. minutu Litvanija je uzvratila istom merom, a strelac je bio Arvidas Novikovas.

I upravo je taj pogodak označio kraj svih nadanja slovenačkog tima, koji je do poslednjeg sudijskog zvižduka bio potpuno odsečen od igre... Na kraju, Sloveniji ostaje da kroz baraž dođe do ulaznice za kontinentalni šampionat.

Vembli se poklonio rekorderu Vejnu Runiju! (VIDEO)

Engleska je rutinskom igrom savladala Estoniju i kapitenu Vejnu Runiju priredila najlepši poklon u danu kada je prekaljeni golgeter i zvanično postao deo istorije. Gordi Albion je na Vembliju slavio rezultatom 2:0, a strelci su bili Tio Volkot u finišu prvog poluvremena i Rahim Sterling pet minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka. 

GRUPA E - 9. KOLO:

Švajcarska – San Marino 7:0 (1:0)
/Lang 17, Inler 55 penal, Mehmedi 65, Đuru 72 penal, Kasami 75, Embolo 81 penal, Derdijok 89/

Engleska – Estonija 2:0 (1:0)
/Volkot 45, Sterling 85/

Slovenija – Litvanija 1:1 (1:0)
/Birsa 45 penal - Novikovas 80 penal/

TABELA: Engleska 27, Švajcarska 18, Slovenija 13, Estonija 10, Litvanija 10, San Marino 1.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vejn RuniValter BirsaTio VolkotŠvajcarska 1Slovenijareprezentativni fudbalreprezentacija Švajcarskereprezentacija EngleskePajtim KasamiLitvanijakošarkaška reprezentacija SlovenijeJoan ĐuruGokan InlerEvropaEngleskaBril Donald Embolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara