"Jirgen Klop i Željko Buvač"
"Jirgen Klop i Željko Buvač"

GRUPA F: Misteriozni srpski mozak sprema osvetu Olimpiku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.10.13. | 15:18

"Njegova reč je u svlačionici zakon", kaže Jirgen Klop o Željku Buvaču koji će voditi Borusiju protiv Marselja

Jirgen Klop i Željko BuvačMnogo toga se promenilo u poslednje dve godine. Primera radi, pre dve sezone Olimpik je u oba meča grupne faze Lige šampiona savladao Borusiju. Sada je situacija sasvim drugačija. Mašinerija Jirgena Klopa izrasla je u paklen tim, prošle sezone je igrala finale Lige šampiona, pa bi sve osim pobede Milionera bilo ravno čudu.

Klop i ne pokušava da prevari javnost miroljubivim najavama.
"Marselj nam je ostao dužan, pa se u vazduhu svakako oseća ukus osvete", kaže kontroverzni strateg i dodaje da je Borusija stasala u iskusnu ekipu koja zna kako se igraju velike utakmice.

Izabrane vesti

Međutim, Klop neće moći da komanduje četom iz Dortmunda s obzirom da ga je žuta minuta u porazu u prvom kolu koštala crvenog kartona na meču sa Napolijem. Dirigentska palice biće u rukama srpskog stratega Željka Buvača zbog čega će susret na Vestfalenu biti posebno zanimljiv za sve ovdašnje ljubitelje fudbala.

Prvi put ćemo moći da vidimo čoveka kojeg pojedini nemački meidji nazivaju Mozak. Čovek koji se u medijima gotov nikada ne pojavljuje.
"Moje odsustvo nije hendikep za tim, jer ne znam boljeg trenera od Buvača. Ako i izgubimo, neće to biti zbog njega. U svlačionici, njegova reč je zakon. Jedini koji će patiti – biću ja. Sa razlogom", opušten je Klop.

Igrači potvrđuju Klopove hvalospeve na račun Buvača.
"Njih dvojica su praktično blizanci", rekao je Nuri Sahin kada je zamoljen da prokomentariše Klopovu izjavu da će sa Buvačom komunucirati telepatski.
"Vide fudbal na identičan način. Željko malo govori, ali kada nešto kaže, to ima težinu. Ima sjajne ideje i rad sa njim je za nas igrače zlata vredan. Za Željka imamo samo puno poštovanje. Iako nije od onih koji vole da se pojavljuju u javnosti i sumnjam da će se to promeniti. Ne mogu to da zamislim", dodaje Sahin.

BORUSIJA (4-2-3-1): Langerak – Groskrojc, Subotić, Humels, Durm – Bender, Sahin – Obamejan, Mhitarjan, Rojs – Levandovski;
OLIMPIK (4-2-3-1): Mandanda – Fani, N’Kulu, Lukas Mendeš, Mendi – Romao, Imbula – J. Aju, Valbuena, A. Aju – Žinjak;

Benitez i Venger ponovo na megdanuAko će duel u Dortmundu svima nama u Srbiji i biti najzanimljiviji baš zbog toga što silno iščekujemo da vidimo Željka Buvača na delu, utakmica u Londonu je poslastica u svakom pogledu. Arsenal protiv Napolija, Mesut Ozil na Gonzala Iguaina, Arsen Venger na Rafu Beniteza.

Tradicionalno arogantni Englezi upisaće unapred keca. Samo oni koji nikada nisu uživali u plesu Napolitanaca pod na Ostrvu toliko osporavanim Rafom. Uostalom, tim sa juga Italije je u prvom kolu savladao moćnu Borusiju.
"Nema to veze. Biće ovo sasvim drugi meč, ne smemo da dozvolilo da padnemo u euforiju posle jedne pobede. To je sjajan tim sa fantastičnim trenerom, koji mnogo poznaje fudbal, pa se nadam da će jednom i osvojiti Ligu šampiona. Samo ne ove sezone, tek da budemo sigurni", svestan je Benitez da će u Vengeru imati prevejanog protivnika.

Situaciju bi mogla drastično da se zakomplikuje za Beniteza, ako se crne prognoze italijanskih kolega ispostave kao tačne. One kažu da bi Gonzalo Iguain i Raul Albiol zbog povreda vrlo lako mogli da propuste meč na Emirejtsu.

Bila bi to velika prednost za Tobžije iz Londona.
"U ovakvoj grupi, u kojoj imate samo najbolje ekipe iz najjačih takmičenja, kod kuće jednostavno morate da pobeđujete. Već smo pobedili na gostovanju, što znači da ako budemo dobro igrali i u Londonu, biće to dovoljno za drugu fazu", zacrtao je Venger ciljeve pred svoj tim.
"Ili veruješ 100 odsto ili ne veruješ. Bitno je da imamo ravnotežu između ambicije i poniznosti. Ambicije jer želimo da pobeđujemo, a poniznosti jer bi bilo smešno da posle samo nekoliko utakmica pričamo o tituli. Ali znamo šta želimo – trijumfe", decidan je Francuz, koji takođe mori velike problem sa zdravstvenim bilansom.

Naime, Venger neće moći da računa na Volkota, Santija Kazorlu, Okslejd-Čemberlena, Abu Dijabija, Lukasa Podolskog i Jaju Sanoga.

ARSENAL (4-2-3-1): Šćešni – Sanja, Košćelni, Mertezaker, Gibs – Flamini, Remzi – Gnabri, Vilšer, Ozil – Žiru;
NAPOLI (4-2-3-1): Reina – Mesto, Albiol, Kanavaro, Armero – Behrami, Inler – Kaljehon, Hamšik, Insinje – Iguain.

(FOTO: Guliver/Getty Images, Action Images)


tagovi

Arsen VengerArsenalBorusija DortmundEngleskaEvropaFrancuskaItalijaLiga šampionaNapoliNemackaMarseljRafa BenitezŽeljko Buvač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara