"Slavlje Turaka nad Hrvatima"
"Slavlje Turaka nad Hrvatima"

Grupa „Ko preživi - neka priča“: Četiri reprezenatcije mogu na Mundijal (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 05.09.17. | 23:09

Turska tukla Hrvatsku, a Sigurdson doneo trijumf Islanđanima protiv Ukrajine

Slavlje Turaka nad HrvatimaKo preživi - prićaće!

Najveća drma u završnici evropske zone kvalifikacija za Mundijal vlada u Grupi I. Čak četiri selekcije imaju šansu da se plasiraju u Rusiju, posle utakmica osmog kola. Pobede su ostvarili Turska i Island na domaćem teren, oživevši nadu da mogu čak i direktno na završni turnir.

Izabrane vesti

Posle večerašnjih susreta najviše je profitirao Island. Četvrtfinalista minulog Prvenstva Evrope tukao je u Rejkjaviku Ukrajince, zahvaljujući duploj porciji golova Gilfija Sigurdsona. Novi vezista Evertona je početkom drugog dela reagovao na odbitak i doveo domaćina u vođstvo, da bi u 66. sa penaltika pogodio ćošak i tako uspon na drugo mesto na tabeli. Island je pred svojim navijačima dobio sva četiri meča u ovom kvalifikacijama.

U trku za Mundijal potpuno su se vratili i Turci. Iako su malo trapavije počeli kvalifikacije, izabranici Rumuna Mirčee Lučeskua su u Eskišehiru savladali Hrvatsku i izbili na deobu trećeg mesta. Gol odluke postigao je Čenk Tosun, u 75. minutu iskoristivši veliku grešku golmana Subašića.

Do kraja takmičenja u Grupi I čekaju nas zanimljivi dueli. Najpre 6. oktobra igraju Hrvatska - Finska, Turska - Island i Kosovo (Srbija) - Ukrajina, a u poslednjem desetom kolu tri dana kasnije sastaju se  Finska - Turska, Ukrajina - Hrvatska i Island - Kosovo (Srbija).

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO

GRUPA I, osmo kolo

Island - Ukrajina 2:0 (0:0)
/Sigurdson 46, 66/

Turska - Hrvatska 1:0 (0:0)
/Tosun 75/

Kosovo (Srbija) - Finska 0:1 (0:0)
/Puki 83/

TABELA:

(FOTO: Action images)


tagovi

UkrajinaTurskareprezentativni fudbalreprezentacija Ukrajinereprezentacija Turskereprezentacija Islandareprezentacija Holandijemeđunarodni fudbalkvalifikacije za sp 2018IslandHrvatskaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara