""
""

GRUPE G, H i I: Zasijao Fiorentinin biser, Montero razmontirao Lokose, Lacio i Sent Etjen završili posao (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.11.15. | 20:56

Još tri kluba overili plasman u šesnaestinu finala, prošlogodišnji finalista eliminisan, u poslednjem kolu će prštati uz Lisabonu

Kolo pre kraja grupne faze takmičenja u Ligi Evrope, Lacio je i matematički overio plasman u narednu rundu i pridružio se Napoliju kojem je to pošlo za rukom u prethodnoj rundi, a na dobrom putu da isti uspeh podari italijanskom fudbalu je i Fiorentina.

Izabrane vesti

Lacio je na svom terenu savladao prošlogodišnjeg finalisti Dnjepar 3:1 i eliminisao ga iz daljeg takmičenja. Trijumf je najavio Kandreva golom u četvrtom minutu kada se u svom stilu sjajno ubacio iz drugog plana iza leđa odbrani rivala i bio nemilosrdan prema golmanu u zicer poziciji. Nadu Ukrajincima je vratio Gama golom u 65. minutu, ali je ona kratko trajala. Samo tri minuta kasnije, Parolo je šutirao sa distance, lopta je zakačila jednog gostujućeg fudbalera, prevarila golmana i odsela u mreži. Pobedu je overio Đorđević golom u nadoknadi vremena.

Lacio je siguran kao pobednik grupe, a u narednu rundu ide i Sent Etjen koji je golom Rua iz penala u 80. minutu izbegao poraz (1:1) u gostima protiv Rozenborga i ugasio svaku nadu norveškog osvajača duple krune za narednu fazu takmičenja. Prethodno je Soderlund u 40. minutu doveo Rozenborg u vođstvo.

Fiorentina je bila na pragu da overi plasman u šesnasetinu finala herojskom pobedom u bazelu, ali je ipak morala da se zadovolji bodom, pa će prolaz morati da overi u poslednjem kolu na svom treneu protiv Belenenseša.

Viola je u Bazelu vodila 2:0 golovima nove senzacija italijanskog fudbala federika Bernardeskija. Mladi reprezntativac Italije je tresao mrežu Švajcaraca u 23. minutu posle genijalne asistencije Valera i 36. minutu na dodavanje Kalinića. Ali Fiorentina nije uspela da sačuva vođstvo jer je Ronkalja u 26. minutu zaradio crveni karton. Bazel je uspeo do kraja uspeo da istopi prednost Ljubičastih. Prvo je Suhi ubacio otpadak u mrežu, a onda je Elnenji udarcem sa distance prevario golmana gostiju.

Bazel je prošao u narednu rundu, a Fiorentini će za isti uspeh biti potreban bod protiv Belenenseša u poslednjem kolu na svom terenu. Portugalci su večeras propustili priliku da poprave šanse pošto su sa Lehom odigrali bez golova kod kuće, a promašili su i penal.

Fudbaleri Sportinga iz Lisabona su se iskupili za bruku protiv Skenderbega u prošlom kolu i ubedljivom pobedom od 4:2 nad Lokomotivom u Moskvi oživeli nade o plasmanu u narednu rundu. Lokomotiva je odigrala očajno i propustila meč loptu za šesnaestinu finala. Iako je bila u sjajnoj situaciji pošto je Majkon otvorio meč golom u petom minutu posle kontre i doneo Železničarima vođstvo. Ali potom je usledio čas fudbala Fredija Montera koji je prvo poravnao rezultat, a onda sa dve asistencije Ruizu i Martinsu režirao preokret, da bi tačku na debakl Rusa stavila mlada brazilska nada Mateus Pereira posle kontranapada u 61. minutu.

Zahvaljujući porazu Lokomotive, Bešiktaš je pobedom 2:0 nad Skenderbegom preuzeo čelo tabele, a strelac oba gola je bio Čenk Tosun. Sada Bešiktaš u poslednjem kolu mora da ostane neporažen u Lisabonu u direktnom okršaju sa Sportingom za šesnaetseinu finala, s obzirom da Lokomotiva u Albaniji ima drugu meč loptu.

LIGA EVROPE – 5. KOLO

Grupa G

Lacio – Dnjepar 3:1 (1:0)
/Kandreva 4, Parolo 68, Đorđević 90+3 – Gama 65/

Rozenborg – Sent Etjen 1:1 (1:0)
/Soderlend 40 – Ru 80/

PLASMAN: Lacio 13, Sent Etjen 8, Dnjepar 4, Rozenborg 2

Grupa H

Lokomotiva M – Sporting L. 2:4 (1:3)
/Maikon 5, Mirančuk 86 – Montero 20, Ruiz 38, Martins 43, Pereira 61/ 

Bešiktaš – Skenderbeg 2:0 (1:0)
/Tosun 35, 78/

PLASMAN: Bešiktaš 9, Lokomotiva 8, Sporting 7, Skenderbeg 3.

Grupa I

Bazel – Fiorentina 2:2 (1:2)
/Suči 40, Elneni 74 – Bernadeski 23, 36/ 

Belenenseš – Leh 0:0

PLASMAN: Bazel 10, Fiorentina 7, Leh i Belenenseš po 5. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Lokomotiva MoskvaLiga EvropeFredi Montero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara