""
""

Gurović za MOZZART: Zvezdino oružje protiv Reala je Bobi! Pored njega ostali igrači izgledaju smešno

Vreme čitanja: 4min | pet. 02.01.15. | 09:34

Čovek koji je davne 2006. godine uništio Kraljevski klub ubacivši mu 35 poena u 3. kolu ULEB kupa otkrio svoja razmišljanja pred veliki spektakl...

Praznici su odavno stigli, a za košarkaše Crvene zvezde odmora nema! Uprkos tome što su svi proslavili kraj stare i početak nove godine, Dejan Radonjić i njegovi učenici nisu imali vreme za predah, ali su dobili novogodišnji poklon koji će sigurno biti urezan u njihovim sećanjima do kraja života! Posle svih majstorija koje su prikazali u prvom delu Jadranske lige i grupnoj fazi Evrolige, igrači kluba s Malog Kalemegdana će 2015. godinu započeti na krilima spektakla koji su toliko dugo čekali. U grotlo Kombank Arene stiže kraljevska konjica, madridski gigant i jedan od najboljih klubova Evrope (19.00, TV Sportklub)!

Teška artiljerija Pabla Lasa, na čelu sa Ćaćom Rodrigezom, Rudijem Fernandezom i Džejsijem Kerolom drugu godinu zaredom TOP 16 fazu otvoriće u najvećoj dvorani na Balkanu, ali ovog puta na megdan neće izaći stari poznanik - Partizan, već najprijatnije iznenađenje najjačeg klupskog takmičenja Starog kontinenta i najjači tim Jadrana - Crvena zvezda!

Izabrane vesti

Međutim, Real u srpsku prestonicu stiže okovan brojnim problemima - počev od loše atmosfere u klubu, preko neizvesne sudbine trenera Lasa, do nedovoljno oporavljenog Rodrigeza i činjenice da je evropski velikan doživeo četiri vezana poraza u gostima! Poslednji u nizu od Unikahe u Malage, a pre toga i od Barselone, Estudijantesa i Bilbaa!

Gotovo punih osam godina navijači crveno-belih nisu imali priliku da vide svoje miljenike u okršaju sa Kraljevskim klubom, a svi oni koji dobro pamte okršaje Zvezde i Reala s ogromnim zadovoljstvom sećaju se čarolija Milana Gurovića i čuvenog susreta u 3. kolu UELEB kupa, kada je popularni Čiča  ubacio 35 koševa, za pobedu rezultatom 100:81!

I upravo je "Zvezdin četnik" i ljubimac Delija govorio o predstojećem spektaklu, koji je izazvao ogromno interesovanje košarkaške publike u Srbiji. Kada je trener FMP-a čuo povod za razgovor s ogromnim osmehom na licu je upitao:
"Da li je moguće da se neko još uvek seća te utakmice, a-ha-ha", upitao je Gurović, a zatim ozbiljnijim tonom započeo izlaganje:

"Ono što je sigurno - neka navijači očekuju pravi spektakl! Lično očekujm da će Arena biti krcata a o kvalitetima Reala ne treba trošiti previše reči. Svi znamo ko je i šta je Kraljevski klub u košarkaškim okvirima, već godinama igra na izuzetno visokom nivou i uvek je među glavnim kandidatima za evropsku titulu! Pablo Laso ima izuzetno kvalitetnu ekipu, predvođenu Rodrigezom, Fernandezom, Burusisom, Ljuljem i Kerolom, uz to Real ima dugačku klupu i mislim da ne treba posebno napominjati koliko je Real moćan sastav".

Međutim, reči hvale Gurović nije štedeo ni na račun bivšeg kluba, o kojem je govorio samo u superlativu.
"Zvezda ove godine igra izvanredno, fantastično zaista i ja sam lično oduševljen! A sve to što se sada dešava je zasluga kolektiva,  pre svega uprave koja je napravila pravi posao tokom leta i dovela neverovatne, fantastične igrače, a partije koje prikazuju ove sezone nisu nikakvo iznenađenje. Ne iskače nijedan pojedinac, svi igraju kao tim, kolektiv i 'ginu' jedan za drugog. Sigurno je da nam neće biti lako protiv velikana kakav je Real Madrid, ali pred 20.000 vatrenih Delija sve je moguće".

Na pitanje gde bi Crvena zvezda mogla da potraži svoju šansu protiv Kraljevskog kluba - u činjenici da bi protivnik možda mogao da potceni crveno-bele ili upravo u frenetičnim navijačima, Gurović je imao samo jedan odgovor. To je - Boban Marjanović!
"U TOP 16 fazi niko ne bi smeo da potceni svog rivala i to mora da bude jasno. Pored fantastične podrške koju očekujem, kao i u svim dosadašnjim utakmicama, Zvezda bi svoju šansu trebalo da traži ispod koša, gde vlada neprikosnoveni Boban Marjanović! Evo, iskreno da kažem, ja sam 25 godina u košarci i verujte mi ja odavno nisam video toliko dominantnog igrača, posebno na poziciji centra! Verujte mi, njega niko ne može da čuva! Dečko je sazreo i igra jako pametno, a ostali centri pored njega izgledaju smešno. Napredak koji možete videti u njegovoj igri je zasluga kompletnog tima, ali i njegova, pošto ima ogromnu snagu volje da napreduje i pokaže Evropi šta zna. Nije uzalud najkorisniji igrač prve faze".

Gurović je otkrio i da se nada da će neko uspeti da zaseni njegov učinak od pred devet godina.
"Daj Bože da bude tako, stvarno se nadam da će tako biti. Ja bih voleo da svaki igrač ponaosob napravi takav podvig. Bobi nije jedini koji to može. Tu je Markus Vilijams koji je mnogo puta pokazao da je pravi motor ove ekipe, Luka Mitrović je možda po godinama mali, ali igra kao mator! O Nikoli Kaliniću, Jaki Blažiču i Branku Laziću ne treba trošiti previše reči, sami pokazuju borbenost i kvalitet iz meča u meč", zaključio je Gurović.

PIŠE: Nikola Stojković
(nikola.stojkovic@mozzartbet.com)

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SrbijaMilan GurovićEvroligaFK Crvena zvezdaBobi Marjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara