Gvardiola: Mali smo, ali pametni

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.04.19. | 17:55

U Barnliju pak misle da se Pep jednostavno uplašio

Mančester Siti opet na čelu tabele posle pobede na gostovanju na Turf Muru. Liverpulu sve manje šanse da se domognu titule, jer Građani u poslednja dva kola čekaju Lester Siti i potom idu na noge Brajtonu, kome bi taj meč u poslednjem kolu Premijer lige mogao da bude odlučujući, ali bi mogao da bude i potpuno nezainteresovan ako do tada izbori opstanak. Gvardiola ima puno razloga da bude sasvim zadovoljan.
Nijednom nam nisu šutnili u gol. Nijedan korner im nismo dali. Mali smo tim, ali smo pametni”, trlja ruke španski strateg misleći na fizičku inferiornost svog tima u susretu sa korpulentnjim, ali i tehnički manje potkovanim rivalom.

Ovog puta pobedili su oni fudbalski školovaniji. Mada se i Siti mučio u prvih 45 minuta.
Teren je u prvom poluvremenu bio neverovatno suv, zato i spor, teško je bilo kontrolisati loptu. Ali i tako nam nisu svirali penal, a mislim da je bio penal. U drugom smo znali da moramo da postignemo gol. Kontrolisali smo njihovu dugu loptu, mogli smo da postignemo i drugi gol, a uvek je teško kada ne zatvoriš utakmicu. U poslednjim minutima svašta može da se desi”.

Izabrane vesti

Sitijeva “panika” u tim poslednjim minutima posebno je obradovala Barnlijevog šefa struke Šona Dajša, koji se nije ni zanosio ambicijama da pobedi Siti.
Trudili smo se da im ovaj meč učinimo neprijatnim koliko god smo mogli. Mentalitet kao na Kup utakmici. Lično sak se osećao fantastičnog kad sam video Pepa kako urla da igrači odvuku loptu u ćošak. Prijalo mi je to, bilo je zabavno”, rekao je Dajš misleći na Sitijevo odugovlačenje u poslednjim sekundama meča.

To što se ipak Dajš dobro zabavio nikome u Liverpulu neće biti posebno bitno.  Nadali su se da bi Barnli mogao da otkine neki bodo Sitiju. Ispostavilo se ipak da Dajš baš nije toliko ambiciozan.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Pep GvardiolaŠon Dajš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara