""
""

Gvardiola: Ništa nisam znao o fudbalu, a Krojf mi je dao sve

Vreme čitanja: 1min | pet. 25.03.16. | 17:46

On je istakao da je Krojf u potpunosti promenio njegov način gledanja na fudbal i dodao da nije iznenađen koliko je Holanđaninovih bivši učenika otišlo u trenerske ili direktorske vode

Za Pepa Gvardiolu može da se kaže da je najbolji učenik trenerske škole Johana Krojfa koji je potpuno promenio Barselonu. Sadašnji strateg Bajerna se u veoma emotivnoj i iskrenoj izjavi oprostio od Holanđanina koga smatra svojim fudbalskim ocem. 

Izabrane vesti

Krojf je trenirao Gvardiolu šest godina u ekipi Barselone sa kojom je prvi put u istoriji kluba osvojio Ligu šampiona.
"Zaboravite trofeje, osvojio sam ih više nego on. Naša zahvalnost Krojfu je beskrajna, kao i njegova zaostavština. Ona se ne meri trofejima, već činjenicom da je Krojf doneo promene. Johan je totalno promenio dva kluba, Ajaks i Barselonu, ali i reprezentacije Holandije i Španije. Ništa ne može da se uporedi sa onim što je Krojf uradio za fudbal. Poslednjih 25 godina fudbala u Barseloni pripada njemu. Napravio je nešto neuništivo“, rekao je Gvardiola za Radio Kataloniju.

On je istakao da je Krojf u potpunosti promenio njegov način gledanja na fudbal i dodao da nije iznenađen koliko je Holanđaninovih bivši učenika otišlo u trenerske ili direktorske vode.
“Johan nam je davao informacije o fudbalu, ali nas je učio i gramatici ove igre. Ništa nisam znao o fudbalu, a Johan mi je dao sve. Otvorio je nam je ceo jedan fascinantan novi svet. Naravno, Barselona je veća od Johana, ali on je bio pravi revolucionar. Nije slučajno što je iz njegove škole izraslo mnogo trenera. Pomogao nam je da razumemo igru“, zaključio je Gvardiola.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraPep GvardiolaJohan KrojfEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara