"Lazar Veselinović postiže gol za Hajduk"
"Lazar Veselinović postiže gol za Hajduk"

Hajduci zaustavili šampione (FOTO i VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.03.13. | 16:45

Kuljani odoleli Partizanu u poslednjem meču 20. kola Superlige – 1:1. Strelci Mitrović i Veselinović

 

Lazar Veselinović postiže gol za HajdukTrijumfalna serija Partizana okončana je tamo gde joj se niko nije nadao. Hajduk je, ipak, pokazao da se u Kuli niko neće naigrati i izborio zasluženih 1:1 (1:1) na kraju 20. kola Superlige Srbije.

Izabrane vesti

Time su Kuljani dokazali i da rezultati sa početka prolećnog dela sezone nisu slučajnost, posebno uverljive pobede pred domaćom publikom (3:0 protiv Jagodine i OFK Beograda). "Ponos ravnice" nije poklekao ni pred aktuelnim šampionima. Štaviše.

Četa Milana Milanovića je od prvog minuta hrabro izašla na crtu liderima Superlige, pokazala zube, pa su crno-beli mogli da se zahvale i sreći što već posle 20 minuta utakmice nisu bili u zaostatku. Sreći i Danilu Sekuliću i Lazaru Veselinoviću, koji su se našli u dobrim situacijama, ali je izostala realizacija.

I kao što po pravilu biva u fudbalu, usledila je kazna u vidu raspoloženog Aleksandra Mitrovića, koji blista u poslednje vreme. Mladi golgeter Partizana je posle akcije Darka Brašanca i Nemanje Kojića u 24. minutu u maniru mnogo iskusnijih golgetera loptu smireno protnuo kroz noge Nikole Perića za vođstvo gostiju od 1:0.

Aleksandar MitrovićMeđutim, Kuljani nisu klonuli duhom, pa je Lazar Veselinović posle sjajnog ubacivanja Saše Kiša poleteo između statičnih Tomislava Pajovića i Branka Pauljevića poklonio se i postigao svoj 11. gol u sezoni čime se izdvojio na liderskoj pozociji na listi najboljih strelaca šampionata Srbije.

Uzbuđenja nisu izostala ni u drugom poluvremenu, iako je zbog jakog pljuska u Kuli i vodom natopljenog terena bilo sve teže organizovati iole pristojnu akciju. Ipak, bilo je par izuzetaka.

Pred golom odličnog Vladimira Stojkovića mogao je da se proslavi Nenad Adamovića, ali je posle solo prodora pored dvojice čuvara sa nekih 15 metara iz punog trka tukao pored gola. Već u sledećem minutu Partizan je odgovorio, ali je Mitrović, posle pada Nina Pekarića, oklevao sa pasom ka usamljenom Nemanji Kojiću, pa je Mladen Veselinović stigao da ukliza i u poslednjem trenutku otkloni opasnost.

U sudijskoj nadoknadi još jednom je pokušao Veselinović, ali je Stojković još jednom bio na mestu.

Slavlje fudbalera HajdukaSve u svemu, zaslužena podela plena obzirom na ono što smo mogli da vidimo na Gradskom stadionu.

Hajduk je sada na četiri koraka ispred Radničkog 1923 i zone ispadanja, dok je Partizan na "plus devet" u odnosu na najbliže pratioce iz Crvene zvezde i Vojvodine.

Pitanje je, međutim, koliko smeju crno-beli da budu zadovoljni pošto prvi put u drugom delu sezone nisu pobedili, a pritom su primili i prvi gol. Opet, komforna prednost nad rivalima za šampionsku krunu dozvoljava im takav luksuz, pa je trener Vladimir Vermezović zadovoljan.
"Moramo da budemo zadovoljni bodom. Imali su Kuljani u poslednjem minutu šansu i za pobedu. Bod je bolji nego ništa, a realno se nismo snašli po ovako lošem terenu, posebno u drugom poluvremenu. Bila je ovo dobra utakmica, voleo bih da ih ima više".

Hajdukov Milan Milanović takođe nije imao šta da zameri igračima.
"Moramo da priznamo da je Partizan, ipak, veći deo utakmice kontrolisao utakmicu. Ali nismo ni mi bili loši. Da se ne hvalimo mnogo, ali počeli smo izvanredno, bili smo silno uzbuđeni, videlo se to po silovitom početku. Upravo zbog toga su igrači posle iz psiholoških razloga imali probleme sa grčevima. Imali smo i dve ili tri šanse, a posle smo izdržali sav pritisak u ovom blatu. Mogli smo i do pobedničkog gola, ali na kraju krajeva svi moramo da budemo zadovoljni. Partizan je, ipak, najbolji tim u ligi, sa najkvalitetnijim pojedincima i uveren sam da će biti šampion".

HAJDUK – PARTIZAN  1:1 (1:1)                                                                           
/Mitrović 24 – Veselinović 34/

Stadion: Gradski;
Sudija: Nenad Đokić;

Hajduk: Perić, Cvetković, Pekarić, Lalić, M. Veselinović, Sekulić (od 76’ Jevtović), Ćulum, Rusmir (od 69’ Rusmir), Kiš (od 79’ Tošić), Adamović, L. Veselinović;

Partizan: Stojković, Pauljević, Pajović, Ivanov, Stanković, Smiljanić, Luka (od 69’ Leo Silva), Ilić (od 86’ Jojić), Brašanac (od 88’ Ninković), Mitrović, Kojić.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Aleksandar MitrovićHajduk SplitLazar VeselinovićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara