"Hari Rednap i uzbudljivi život fubalskog trenera"
"Hari Rednap i uzbudljivi život fubalskog trenera"

Hari Rednap, Pol Merson, irska mafija i 30.000 funti u trenerci

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.10.13. | 17:25

Lokacija: Milvolov stadion Den; Vreme: mart 2003. godine

Hari Rednap i uzbudljivi život fubalskog treneraBiografije velikih fudbalskih imena često su isprazna svedočenja ljudi čije je vreme prošlo, ali ipak postoje izuzeci. Hari Rednap je možda i najbolji primer za to, s obzirom na to da se u delu pod naslovom "Moja vrhunska, vrhunska, sjajna autobiografija" (My Top, Top, Trrific Autobiography) nije libio da otkrije ni kako je za legendarnog Pola Mersona, ljubimca Arsenalovih navijača, u trenerci krio 30.000 funti namenjenih irskoj mafiji?!

I to tokom celih 90 i kusur minuta utakmice između Portsmuta i Milvola marta 2003. godine?!
"Jednog dana u Milvolu Merson je došao u svlačionicu sa velikom, braon kesom. ‘Bi li mi pričuvao ovo druže?’, pitao je. ‘Tu je trideset soma. Za kladioničara, irskog mafijaša. Jure me i moram da se nađem s njima posle utakmice. Bi li pripazio na njih?’", bila je neuobičajena Mersonova molba.

Izabrane vesti

Rednap, poznat po tome što je umeo sa fudbalerima (doduše i po tome što nije bio gadljiv na pare), izašao je igraču u susret.

Ali priznaje da mu nije bilo lako.
"Nisam mogao da ga ostavim u svlačionici. Na terenu sam uvek nosio odelo, ali taj dan sam se presvukao. Obukao sam trenerku, jer bilo lakše sakriti kintu. Sve je bilo u redu dok nisam ustao i krenuo da šetam kraj aut-linije. Osetio sam da se nešto mrda. Sve u trenutku dok sam pokušao da igračima dam neke istrukcije. Osetio sam kako mi Mersonovih trideset soma klizi niz nogavicu. Spustio sam pogled i video kako mi novčanice vire. Požurio sam nazad da sednem, kao da mi se žurilo u toilet. Stručni štab se zabrinuo", počeo je da prepričava Rednap anegdotu i nastavio.
"’Hari, je li sve u redu?’, pitali su. Govorio sam im da nije ništa, da me ostave samog, zauzeo neku čudnu poziciju za svaki slučaj i tako presedeo meč. Kao da trpim bol. Na kraju smo pobedili sa 5:0, a Mersona su navijači Milvola izviždali. Toliko je bio dobar. Tog dana je zabeležio dve pobede. Kasnije mi je priznao da je dugovao skoro 100.000 funti, ali da su kladioničari odlučili da skrate troškove tako što su prihvatili 30.000".

Sudeći po ovim redovima, a u pitanju su samo odlomci koji se objavljuju u britanskoj štampi, Rednapovu biografiju valjalo bi imati na policama u kućnoj biblioteci.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaEvropaHari Rednapmeđunarodni fudbalPol MersonPortsmut

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara