"Petar Rakićević"
"Petar Rakićević"

Heroj Metalca nije bio ni svestan šta je uradio: Saigrači su mi rekli za tripl-dabl

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.02.16. | 20:55

"Što se odlaska tiče nisam čuo ništa od toga. Nisam razmišljao o tome... Trudim se da se izolujem od tih priča i fokusiran sam samo na Metalac", rekao je Petar Rakićević

Petar Rakićević

Teška finansijska situacija, problemi sa povredama, loše izdanje gotovo u celom jednom poluvremenu meča protiv Borca, ali i zaostatak od gotovo 13 poena doveo je Metalac gotovo na prag ispadanja iz Kupa Radivoja Koraća već u četvrtfinalu, drugu godinu zaredom. Onda se prvo pojavio spas u liku Nikole Jevtovića, koji je Metalac pogurao ka preokretu, da bi apsolutni heroj Valjevaca bio mladi Petar Rakićević, koji je pružio neverovatno izdanje i ubeležio tripl dabl sa 25 poena, 11 asistencija i 10 skokova. Bio je pravi melem na rani kluba sa Kolubare.
"Bilo je teže nego što se očekivalo. Ali, nismo mogli sebi da dopustimo da doživimo poraz u četvrtfinalu drugu godinu zaredom. Igračima Borca zaista čestitam na prikazanoj igri i borbi! Odigrali su jako dobro celu utakmicu, nametnuli svoj ritam, poveli sa 13 poena razlike. Odigrali su zaista odličan meč", rekao je heroj Metalca, a onda kratko prokomentarisao polufinalni okršaj sa Megom.
"Na nama je sad da probamo da iznenadimo Megu. Imamo sličan koncept igre, igramo 40 minuta visokog ritma, i jedni i drugi, mlade smo ekipe".

Izabrane vesti

Interesantno, Rakićević nije ni bio svestan šta je uradio sve dok mu saigrači na kraju meča nisu čestitali i ukazali na veliki tripl-dabl.
"Rekli su mi da je u pitanju tripl dabl, a ja sam ostao iznenađen. Trener mi je pružio šansu, a ja sam je iskoristio. Ipak, čestitam celoj ekipi na pobedi, svi su zaslužni za istu".

Poslednjih nedelja dosta se govorilo o tome da bi Rakićević mogao da napusti Metalac usled velikih materijalnih problema.
"Imamo finansijske probleme, povređene igrače, neki su čak bili i bolesni. Borimo se s velikom energijom, mnogo nam je drago i važno da pobeđujemo i jako će biti bitno da napravimo još jednu pobedu do kraja ABA lige. Što se odlaska tiče nisam čuo ništa od toga. Nisam razmišljao o tome... Trudim se da se izolujem od tih priča i fokusiran sam samo na Metalac".

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaPetar RakićevićMetalac ValjevoKK Borac ČačakJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara