""
""

Herta kupila Australijanca za 3.000.000

Vreme čitanja: 1min | pon. 22.05.17. | 18:55

Metju Leki potpisao ugovor sa Starom damom iz Berlina

Nastavlja se čerupanje Ingolštata. Novi drugoligaš ostao je danas bez još jednog istaknutog fudbalera, ali ako je neka uteha ovaj je bar otišao za nešto veću sumu nego što realno vredi - 3.000.000 evra.

Izabrane vesti

Radi se o reprezentativcu Australije Metjuu Lekiju (26), koji karijeru nastavlja u redovima berlinske Herte. Logičan potez za fudbalera iz zemlje kengura koji je izabrao Staru damu iz Berlina verovatno i zbog toga što Hertu od jeseni očekuje i nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Leki bi u prestonici Nemačke trebalo da zameni Genkija Haragučija, ofanzivnog vezistu kojeg Herta namerava da unovči godinu dana pre isteka ugovora. Zanimljivo, Brajton je ozbiljno zainteresovan za Japanca i to samo nekoliko dana nakon što je doveo Lekijevog nekadašnjeg saigrača Paskala Grosa iz Ingolštata za 3.000.000 evra.

Metju Leki može podjednako dobro da nastupa i u špicu i na krilima, a ove sezone je podbacio napadački pošto je na 30 utakmica za Ingolštat zabeležio samo tri asistencije. Australijanac je sa Starom damom potpisao ugovor na pet godina.

(FOTO: Action Images) 


tagovi

HertaMetju LekiNemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara