Hicfeld: Bundesliga sada je druga liga Evrope

Vreme čitanja: 1min | pet. 28.12.18. | 11:14

Dobro, možda deli drugo mesto sa Primerom, poručio legendarni nemački stručnjak

Čuveni nemački stručnjak Otmar Hicfeld, dvostruki osvajač Lige šampiona, sa Bajernom i Borusijom iz Dortmunda, izjavio je da se Bundeslige podigla ove sezone na viši nivo i da je njeno mesto u rangiranju odmah iza engleske Premijer lige.
"Nemački fudbal je sada na drugom mestu u Evropi, posle Premijeršipa. Možda eventualno deli drugo mesto sa španskom Primerom. Da, Nemačka je definitivno uhvatila korak sa najvećima", poručio je čovek koji u karijeri osvojio 18 velikih trofeja i po tome je vrhu liste najvećih svetskih stručnjaka svih vremena. 

Hicfeld nije želeo da ulazi udetalje i obrazloži svoj stav, ali je zato prokomentarisao žreb za osminu finala Lige šampiona, odnosno sudare nemačkih i engleskih ekipa. Podsetimo, kuglice su spojile Bajern i Liverpul, Dortmund i Totenhem, odnosnio Šalke i Mančester Siti. Rudari iz Gelzenkirhena apsolutni su autsajderi, dok se u preostala dva dvome očekuje velika borba...
"Ako možete da eliminišite engleske ekipe, onda možete i do trofeja. Ovo je dobar test za naše timove. Prlika da pokažu gde su u odnosu na Engleze. Liverpul je lider Premijer lige, Šalke je loše prošao sa Sitijem. Dobar je i Totenhem, ali ne kao ova dva tima", podvukao je Hicfeld.  

Izabrane vesti

Foto: Reuters  


tagovi

Otmar HicfeldLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara