""
""

Hoće li FSS podržati Šukera? Tole neće da nam kaže

Vreme čitanja: 1min | sub. 21.03.15. | 13:24

Dogovoreno je da se o donesenoj odluci neće upoznavati kompletna javnost u regionu.", stoji u saopštenju FSS

Fudbalski savez Srbije saopštio je danas da neće javno izneti stav o kandidaturi predsnika Fudbalskog saveza Hrvatske Davora Šukera u Izvršni komitet UEFA jer to pitanje prevazilazi sportske okvire u regionu.

FSS je prošle nedelje nakon posete predsednika Hrvatskog saveza najavio podršku za njegov izbor, posle čega je Koalicija izbeglica u Srbiji zahtevala da odluku preispita zbog Šukerovih fotografija iz 1996. godine na grobu ustaškog vođe i ratnog zločinca Ante Pavelića, podrške Kosovu i izjava da će Hrvati prvi gostovati u Prištini, kao i zbog izjave da će tim na SP u Brazilu igrati u čast Josipa Šimunića, koji je suspendovan zbog ustaškog pozdrava "Za dom spremni".
"Članovi Odbora za hitna pitanja FSS, posle obavljenih konsultacija došli su do zajedničkog stava po pitanju glasanja i pružanja podrške određenim kandidatima za mesto u Izvršnom komitetu UEFA. Dogovoreno je da se o donesenom zaključku neće upoznavati kompletnu javnost u regionu. To pitanje prevazilazi sportske okvire i FSS nije dužan da se javno oglašava. Uz to, dobili smo preporuka nadležnih iz UEFA da se o tome javno ne govori, već da svaka delegacija zadrži interno pravo donošenja odluke o podršci određenim kandidatima i da se o tome izjasni putem tajnog glasanja na sednici u Beču", navodi se u saopštenju na sajtu FSS.

Izabrane vesti


tagovi

Tomislav KaradžićSrbijameđunarodni fudbalHrvatskafssEvropaDavor Šuker

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara