""
""

Hoće li Kolarov pristati na milion evra manju platu zbog Juventusa?

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.05.14. | 18:17

Direktori Satre dame Marota i Paratići su se sinoć sastali u Milanu sa Serđom Bertijem menadžerom srpskog reprezentativca. I Roma vidi svoju šansu

Sezona se završava, polako se zahuktava fudbalska pijaca, a srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov bi mogao da bude jedna od zvezda prelaznog roka.

Izabrane vesti

Kolarov je već godinama meta Juventusa i njegovog trenera Antonija Kontea. Kako stvari stoje, želja Stare dame se nije ohladila i narednog leta možemo očekivati konkretan i poslednji okušaj slavnog kluba iz Torina da angažuje srpskog bombardera.

Prvi koraci u tom smeru su već napravljeni. Sinoć su se u Milanu sastali Juventusovi direktori Bepe Marota i Fabio Paratića sa Serđom Bertijem koji je menadžer Kolarova. Kontakt je uspostavljen, ali do realizacije transfera je ostalo još mnogo. Međutim, šanse za tako nešto nisu tako male.

Kolarov nikada nije krio želju da se vrati u Italiju, a na Apeninima trenutno ne postoji bolji klub od Juventusa. Problem je međutim zarada srpskog reprezentativca. Kolarov trenutno u Mančester Sitiju zarađuje 3,5 miliona evra po sezoni plus bonuse, dok je Juventus spreman da se isprsi ponudom od 2,5 miliona evra po sezoni. Reč je o trogodišnjem ugovoru s opcijom za četvrtu sezonu.

Iako je Srbin kod Manuela Pelegrinija ove sezone imao bitnu ulogu, Mančester Siti se ne bi bunio da proda Kolarova. Pogotovo ako bi uspeo da ga ubaci u kombinaciju za kupovinu Pola Pogbe kojeg će Juve teško zadržati... Zbog kršenja finansijskog fer-pleja, Siti će morati da prodaje neke igrače koji imaju visoke ugovore, a Kolarov je spada u grupu podnošljivih gubitaka.

U celoj priči treba pomenuti i Romu. Rimski klub je takođe ozbiljno zainteresovan za levog beka Sitija, ali njemu je novac još veći problem i teško da mogu da ponude bolje uslove od onih koje nudi Stara dama, a pogotovo od onih koje Kolarov ima na Ostrvu. Ali, njihov adut bi mogao da bude direktor Valter Sabatini koji je Kolarova doveo u Italiju kada je istu funkciju obavljao u Laciju i od tada je u dobrim odnosima sa srpskim fudbalerom.

(FOTO: Action images)


tagovi

ItalijaEvropaSerija ASerđo BertiRomaPremijer ligaMančester SitiJuventusEngleskaĐuzepe MarotaAleksandar Kolarov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara