"Kristijan Horner"
"Kristijan Horner"

Horner: Radio tišina u F1, to pravilo je čisto smeće!

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.07.16. | 15:49

„Pa hibridni bolidi su jako kompleksni, a ja potpuno razumem da je Mercedes uputio poruku Rozbergu kako bi ostao u konkurentnoj poziciji na trci“, kaže Kristijan Horner, i na iskren način komentariše penalizaciju Niko Rotberga, koja je Maksu Verstapenu neočekivano donela drugo mesto na Silverstonu

Kristijan Horner

Šef Red Bula, Kristijan Horner smatra da je pravilo ograničavanja radio komunikacije u Formuli 1, čisto „smeće“ koga treba što pre počistiti. On je rezignirano naglasio kako za njega nema nikakvog značaja to što je njegov vozač, Maks Verstapen izvukao korist iz Mercedesove kazne za koju misli da je potpuno neopravdana.
„To pravilo je čista glupost, i nema nikakvog smisla iako su pravila takva kakva jesu. Pa hibridni bolidi su jako kompleksni, a ja potpuno razumem da je Mercedes uputio poruku Rozbergu kako bi ostao u konkurentnoj poziciji u trci“, rekao je Horner, pošto je donešena odluka da Niko Rozberg bude kažnjen penalizacijom od deset sekundi zbog upotrebe nedozvoljene komunikacije i sprovođenja tehničkih izmena u trenutcima dok je bolid bio na stazi.

Izabrane vesti

Odmah nakon trke na Silverstonu, povela se žestoka polemika na temu da li je prikladno uopšte razmatrati Rozbergov i Mercedesov prestup. Horner, kao i većina stručnjaka najbržeg cirkusa složili su se da bi jedina prikladna reakcija mogla da se odnosi na neku vrstu opomene, ili blagog ukora. Govorilo se i pet sekundi penalizacije, ali ni od toga ništa nije bilo.

Toto Volf smatra da je njegova ekipa oštećena, i s tim u vezi najavljuje da će se žaliti na odluku. On takođe najavljuje i pokretanje postupka kojim bi se definisale tačne granice onoga što se sme,  i onoga što se ne sme koristiti kroz radio komunikaciju u toku trke. Volf sa tim u vezi želi sastanak čelnika ekipa sa upravnim organima Formule 1.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Toto VolfNiko RozbergMaks VerstapenKristijan HornerFormula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara