Hotline na relaciji Barsa - Brazil: Zaključavanje novog Nejmara i oslobađanje Artura

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.05.18. | 12:19

Kad mogu da se očekuju nova pojačanja na levom krilu i u veznom redu?

O tome da je Barselona naciljala „novog Nejmara“ u liku Rodriga Goesa već ste moglo da se informišete na stranicama MOZZART Sporta, a katalonski Sport otkriva i plan po kome će prvak Španije pokušati da osigura potpis nove brazilske senzacije. S obzirom da je reč o mladoj zvezdi, koga je pre dva prelazna roka hteo Liverpul, a oko koga su već počeli da obleću skauti Mančester junajteda, Pari Sen Žermena i Real Madrida, čelnici kluba sa stadiona Nou Kamp smislili su kako da odbiju nalete konkurencije i prisvioje fudbalera koji bi, smatraju stručnjaci, mogao da obeleži jednu epohu.

Cilj Blaugrane je da upravom Santosa, igračem i njegovom porodicom postigne dogovor po kome će imati pravo preče kupovine i na osnovu kojeg će, kad se odluči da pređe u Evropu, ona prva da se pita. Takvi slučajevi nisu retki u Brazilu, a kako na području Južne Amerike Barsa ima i te kako razvijenu skaut službu - o čemu svedoči već dogovoren transfer Artura iz Gremija - pretpostavlja se da će joj biti lako ostvari zamisli. Uostalom, na sličan način je Roma svojevremeno osigurala potpis Žersona, Čelsi Kenedija, pa i sami Katalonci štopera Džerija Mine i Marlona (trenutno na pozajmici u Nici), a Real je to uradio zimus kad je za 61.000.000 evra kaparisao Vinicijusa Žuniora iz Flamenga (dolazi u Madrid leta 2019).

Izabrane vesti

Zato su Rodrigov otac i njegov agent pre dva dana doputovali u Barselonu. Obe strane su posetu okarakterisale kao „znatiželju“, mada je jasno da se radi na pripremanju terena kojim bi Katalonci dobili 17-godišnju zvezdu. Rodriogova otkupna klauzula je od prošle jeseni  50.000.000 evra (kad je saradnja produžena do 2022) što nije problem da se plati, s tim što se očekuje da na ime prava preče kupovine Barsa porodici talentovanog levog krila iskešira još nekoliko miliona evra i tako ga „zaključa“ ne bi li ovaj promenio smer.

Kako god, Rodrigo Goes ne može da pređe u Evropu do 9. janura sledeće godine, jer tad postaje punoletan i stiće pravo selidbe iz Brazila.

Paralelno sa „slučajem Rodrigo“, Barsa pokušava da ubedi čelnike Gremija da već ovog leta puste vezistu Artura Mela. Njegov transfer je dogovoren za 40.000.000 evra, s tim što je brazilski klub insistirao da jedna od najboljih igrača ostane do kraja tek započete sezone (završava se u novembru).

Problem se pojavio onog trenutka kad je Andres Inijesta saopštio Barseloni da neće prihvatiti ponudu za produžetkom ugovora, pa klub želi što pre da dovede Artura i tako popuni rupu na sredini. Ili da ima više opcija, jer se očekuje da se, posle odlaska kapitena, razmahne Filipe Kutinjo.

Barsa će pokušati da što pre „oslobidi“ Artura, a čak i da u tome uspe moraće da pronađe jedno mesto za igrača van Evropske unije, jer je kvota trenutno popunjena (Paulinjo, Kutinjo, Džeri Mina). Najbezbolnije je da Kutinjo, preko supruge, dobije portugalski pasoš i tako omogući zemljaku ubrzani dolazak na Nou Kamp.

FOTO: Action images


tagovi

Rodrigo GoesArtur MeloLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara