Hoze Antonio Rejes ide u treću ligu

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.09.18. | 08:25

Osim ako se ne desi čudo, njegov Sincjan će od naredne sezone igrati u nižem rangu

„Hoze Antonio Rejes je postao simbol ovog kluba, ključna figura u najtežim vremenima po tim. Bio je uz nas kada smo bili u Drugoj ligi i sada kada smo na vrhu i osvojio je 11 pehara. Iako više neće biti u timu, Rejesa ćemo pamtiti kao posebnog fudbalera, koji će uvek biti uz nas."

Ovim rečima su funkcioneri Sevilje na zvaničnom sajtu opisali čoveka koji je obeležio trofejnu epohu kluba iz Andaluzije i kraj drugog poglavlja u ljubavnoj romansi koja se prerano završila. Posle 253 utakmice i podignuta tri pehara osvajača Lige Evrope (plus još dva sa Atletikom), Rejes je napustio klub visoko podignute glave.

Izabrane vesti

Zašto sad o Rejesu?

Iskusni Španac trenutno brani boje kineskog drugoligaša Sincijan Tjanšana, u čije je redove prešao početkom jula ove godine iz španske Kordobe. Kinezi možda nisu baš nadareni za fudbal, ali na marketinškom i ekonomskom umeću im se ne može zameriti. Hteli mi to da priznamo ili ne, ova zemlja postaje sve značajnija i na fudbalskoj mapi, ne zbog kvaliteta tamošnjeg fudbala i igrača, već zbog toga što unosnim ugovorima privlači velike zvezde. Neko će reći da se na takav potez uglavnom odlučuju igrači na zalasku karijere, ali u poslednje vreme to nije slučaj. Čak i oni u najboljim godinama dođu u iskušenje da zabatale ozbiljan fudbal zarad velike love.

E sad, druga kineska liga nije toliko puna velikih imena kao prva, ali i tu ima zanimljivih glava. Jedna od njih je pomenuti Rejes. Međutim, njegovom Sincjanu ne cvetaju ruže. Zakucani su za dno tabele sa 15 bodova, čak 12 manje u odnosu na najbliži tim i praktično je nemoguća misija da ikako sačuvaju drugoligaški status šest kola pre kraja. Na zatvaranju 25. runde ukrštaju koplja sa Šangaj Šensinom, koji se, takođe, bori za opstanak i sa samo bodom nalazi se iznad opasne zone. Ipak, potrebna im je pobeda kako bi osigurali opstanak. Domaći su favoriti, tako da je kec ovde fiks dana. Rejes je dosad dao četiri gola za svoj novi tim, ali sva je prilika da neće moći sam da pomogne gostima.

KINA 2 - 25. KOLO:

Ponedeljak

13.30: (1,55) Šangaj Šensin (4,00) Sincjan Tjanšan (4,60)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

Hoze Antonio RejesKina 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara