"Slavlje fudbalera Vojvodine"
"Slavlje fudbalera Vojvodine"

Humska pala pred tajnim oružjem Lala: Stanisavljević za deset minuta pobedio Partizan (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 05.12.15. | 15:54

Lalatovićeva Voša zna samo za pobede

Slavlje fudbalera VojvodineU  prvom ni jedni, ni drugi. U drugom, samo jedni. Na kraju,  zadovoljniji su - drugi. Vojvodina  je izdržala silovit  pritisak u nastavku utakmice i kad je umešno odbranila svoj, napala je tuđi gol, pogocima u finišu pokorila Humsku 1 i na još jednu "foru" dokazala da je Nenad Lalatović unapredio njenu igru. Bila je to presuda malodušnom Partizanu za beskrvni ulazak u u meč i katastrofalnu realizaciju, posle čega bi Ljubinko Drulović trebalo da se zapita da li njegov tim ima većih problema u organizaciji napada ili u njegovoj završnici - 0:2.

Ili možda u branjenju prekida. Jer, crno-belima  je glave došao Aleksandar Stanisavljević. Junak avgustovskog trijumfa nad šampionom kročio je na teren u 75. minutu, a onda potvrdio da je specijalista  za crno-bele. Najpre je sjajnim centaršutom iz kornera omogućio Lazaru Rosiću da glavom uradi ono što domaćin nije mogao ni nogom, a zatim se i sam postarao da razornimm šutem matira Filipa Klajića i postane junak velike pobede, kojom su se Novosađani primaki Parnom valjku samo na bod.

Izabrane vesti

Stanisavljević je junak, a u tragičara meča izratao je Nikola Ninković. Momak koji prvih pola sata nije postojao na terenu, u drugom delu je bio možda i najbolji među crno-belima, ali je promašio sve  udarce sa distance i priliku  koju nije smeo. Tri minuta pre kraja, šutirao je jedanaesterac (posle prekršaja Rosića nad Ilićem) tako loše da je omogućio golmanu Nikoli Periću da se potpiše ispod četvrte vezane pobede Lala posle smene trenera i pokvari raspoloženje  u Humskoj 1 pred odlučujući meč u Ligi Evrope.

Promenama u startnih 11 - Grbić iznenađujuće  na desnom beku, Lukić umesto Brašanca koga su sprečili  kartoni, a Božinov sam u napadu - te svesnim odmaranjem Babovića i Oumarua za duel sa Augzburgom, Partizanov trener Ljubinko Drulović je nesvesno uspeo da oslabi ofanzivni deo tima, koji se u prvh 45 minuta koprcao i maltene nije stvorio šansu. Sa bezopasnim Andrijom Živkovićem, neprepoznatljivm Sašom Ilićem, koji je više vremena potrošio na rasprave sa sudijama i protivnicima, Ninkovićevim zanemarivanjem defanzivnih zadataka i odbranom spremnom da pogrešnim pasovima (kako je samo Ćirković uputio poprečnu loptu na početku utakmice!?) stvori priliku gostima, šampion je prvih pola sata protraćio gledajući  kako mnogo opasnije akcije izvode gosti.

Doduše, nije ni u igri izabranika Nenada Lalatović bilo onog "fajterskog" sajstojka od letos, ali je "šunjalica" Ognjen Ožegović pošteno namučio odbranu Partizana koja bi, da nije bilo Ivana Bandalovskog, do odlaska na odmor primila bar dva gola. Bugarski reprezentativac uspevao je da "zakrpi" rupe, najpre kolega iz defanzivne linije, zatim i Saše Lukića ispred njega i nekoliko puta osujeti napadača Novosađana da ugrozi Kljajića. Ožegović je definitivno bio najopasniji u kaznenom  prostoru, ali su mu šanse spremali Mirko Ivanić i Siniša Babić, tandem koji je bio daleko više aktivan u organizaciji igre svog, nego - na primer - Andrija Živković i Nikola Ninković Partizanovog tima.

I u takvim okolnostima, čak i kad ne igraju dobro, niti "vezu" kao s početka sezone, crno-beli su se oslonili na individualne kreacije. Pokušaje Božinova, Živkovića i atraktivnu nameru da ga lobuje Jevtović prozreo je golman Perić i čuvao dva nule na semaforu, u nervoznom meču, povremeno prekidanom zbog koškanja igrača, pesama i(li) vatrometa sa tribina.Saša Ilić nije mogao sam

Tu nervozu, naročito kod domaćih fudbalera, Drulović kao da je ostavio u svlačionici i u drugom delu poslao na igralište igrače koji su, kao pravi Parni valjak, mleli na terenu. Totalna ofanziva domaćeg tima, oličena u daleko smislenijim akkcijama, odigravanju iz prve i kombinacijama sa krilnih pozicija dugo nije davala rezultat, jer je na površinu isplivao problem koji ni sadašnji stručmni štab nije uspeo da reši. Neefikasnost.

Ninković  je dvaput tukao iznad prečke i  jednom pored stative (istina, sve sa udaljenosti od 20 metara), van okvira gola pucao je i Saša Ilić, međutim, šansa koju  je kapiten Partizana spremio Valeriju Božinovu veorvatno još titra pred očima svakog Grobara. Praktično se iskusni vezista ušetao u kazneni prostor Vojvodine u 63. minutu, spojio sa golom bugarskog napadača, kome je ostalo samo da poentira, pogotovo što je od Nikole Perića bio udaljen tek pet metara. Promašio je sve.

Kontra  Ivanića i solidan pokušaj Babića trebalo je da posluže kao dokaz tvrdnji da je Vojvodina i u drugom poluvremenu "živa", ali su taj i još jedan pokušaj glavom Pankova bili optička varka o snazi gostujućeg tima u drugom delu. Sve do finiša. Ruku na srce, Lale su se branile, imale sreću da nehotični pokušaj Ninkovića sa 40 metara zaustavi prečka, ali i snagu da udare na crno-bele kad su i ovi mislili da je protivnik izgubio snagu.

Kakva je to samo zabluda bila...



SUPERLIGA SRBIJE, 20. KOLO
PARTIZAN - VOJVODINA 0:2 (0:0)
/Rosić 80, Stanisavljević 88/

Beograd
Stadion Partizana
Gledalaca: 10.000
Sudija: Bojan Nikolić (Kragujevac)
Žuti kartoni: Božinov, Bandalovski (Partizan), Sekulić, Pankov, Maksimović (Vojvodina)
Crveni karton: Danilo Sekulić (Vojvodina)u 84. minutu.

PARTIZAN: Kljajić - Grbić, Bandalovski, Ćirković, Subić - Jevtović (od 83. Šaponjić), Lukić (od 74. Babović) - A. Živković, Ilić, Ninković - Božinov (od 67. Oumaru). Trener: Ljubinko Drulović.

VOJVODINA: Perić - Lakićević, Rosić, Pankov, Nastić - Sekulić, Maksimović - Vukčević (od 75. Stanisavljević), Ivanić, Babić (od 83. Puškarić) - Ožegović (od 86. Kovačević). Trener: Nenad Lalatović.

(FOTO: Action Images)


tagovi

FK VojvodinaSuperligaSrbijaFK PartizanNikola NinkovićLazar RosićAleksandar Stanisavljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara