Hvala ti Dirk, bila je čast (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.04.19. | 10:03

Nemac se u suzama ispratio od Dalasove publike

Došao je i taj dan. Legendarni Dirk Novicki, najbolji igrač u istoriji Dalasa, i zvanično je rekao zbogom voljenoj publici u Amerikan Erlajns Centru, pošto je objavio da završava svoju dugogodišnju karijeru.

Najbolji Nemac, od kada se u ovoj zemlji tapka lopta o parket, emotivno se rastao od navijača Meveriksa, koja mu je skandirala pesmu "Hvala ti Dirk".

Izabrane vesti

Dirkova karijera u Dalasu trajala je 21 godinu, a tokom nje je postigao više od 30.000 poena. Dirk je u sinoćnoj večeri protiv Finiksa (120:109) odigrao kao u zenitu karijere, postigao je 30 poena i zabeležio osam skokova i tri asistencije. Dokazao je da i u 39 godini može da igra vanserijsku košarku.
"Kao što ste i očekivali, ovo je moja poslednja utakmica kod kuće. Stavio sam vas na ludu vožnju, sa mnogo uspona i padova, a vi ste me uvek podržavali i to jako cenim. Ovo je moj novi dom, napustio sam Nemačku pre 20 godina i postao Teksašanin", poručio je Novicki uz suze u očima.

Od Dirka i njegove vanvremenske karijere oprostiuli su se legendarni asovi Leri Bird, Čarls Barkli, Skoti Pipen, Šon Kemp. Svako od njih držao je kratak govor u čast legendarnom Nemcu.

Novicki je dugo trajao, ali je u poslednje vreme imao mnogo problema sa povredama, pre svega sa stopalom, zbog kojeg je odlučio da definitivno okonča karijeru.
"Nije tajna da sam se mučio cele sezone, stopalo ne može da izdrži 82 utakmice u sezoni. Popio sam mnogo tableta i injekcija, nije bilo smisla da nastavim dalje. Teška godina, ali sam se borio da nastavim da igram. Ipak, sada mi je drago što je skoro gotovo", rekao je Novicki.

Nemac je poručio da želi da provede više vremena sa svojom decom, a da će za dve godine odlučiti šta će dalje raditi u životu.
"Videćemo da li će nešto drugo postati moja nova strast, ali sam siguran da ću nekako biti deo Meveveriksa", dodao je Dirk.

Foto: Reuters


tagovi

Dirk NovickiDalas Meveriks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara