"Hezus Tekatito Korona"
"Hezus Tekatito Korona"

I Mesi i Riberi bi bili ponosni: Remek-delo Tekatita Korone, Meksiko čeka Čile u četvrtfinalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.06.16. | 09:08

Argentina će odmeriti snage s Venecuelom

Hezus Tekatito Korona"Rekao bih da je on na istom nivou kao Vilijan, Nejmar, Azar, Roben, Riberi... Pokazao je to danas. Kad su u pitanju driblinzi i situacije jedan na jedan tu je među najboljima", govorio je posle meča selektor Huan Karlos Osorio.

I zaista, tih nekoliko trenutaka magije koji su u 80. minutu susreta sa Venecuelom u Hjustonu rezultovali golom za 1:1, ostanak na prvom mestu i verovatni susret sa Čileom u četvrtfinalu Kopa Amerike, sve je objasnilo. Imali su sjajni Meksikanci čak 20 šuteva i pre toga, sam Hezus "Tekatito" Korona je pokušao četiri puta, ali kada je shvatio da njegovom timu preti poraz koji bi ih poslao na Argentinu kao da je u sebi pomislio: "Nema veze, sam ću".

Izabrane vesti

Uzeo je prvotimac Porta loptu na nekih 35 metara od gola čudesnog Dani Ernandeza, zaleteo se na petoricu protivničkih fudbalera, jednog po jednog ih izbacivao iz ravnoteže i na kraju rezantnim udarcem sa desetak metara primorao Venecuelu da kapitulira prvi put na turniru u SAD.

Meksikanci su tako ostali na prvom mestu, pa će se u četvrtfinalu verovatno boriti sa Čileom, pod uslovom da Panama u poslednjem kolu Grupe D ne napravi prvorazredno iznenađenje i zaustavi La Rohu. Doduše, nije da ih nije bilo tokom ovog izdanja Kopa Amerike.

Brazil je juče ispao već u grupnoj fazi, još ranije i Urugvaj, koji je poslednje kolo iskoristio da pobedom od rutinskih 3:0 protiv Jamajke koliko toliko opere obraz prekinuvši seriju od pet utakmica bez trijumfa kontinentalnim smotrama. Daleko od toga da su Urusi ostavili pozitivan utisak. Jamajka je, uostalom, jedini učesnik takmičenja koji kući putuje bez postignutog gola.

Urugvaj je podbacio. Venecuela iznenadila. Meksiko je jednostavno prokleto dobar. Već 22 utakmice ne zna za poraz, a otkako je Huan Karlos Osorio prošle godine preuzeo dirigentsku palicu od Rikarda Feretija Meksikanci su pobedili na devet utakmica i samo jednom igrali nerešeno i sve to uz gol rauliku 16:2. Danas protiv Venecuele. Branilac titule šampiona Čile ima zbog čega da brine.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Venecuelareprezentativni fudbalMeksikoKopa AmerikaJamajkaHezus Korona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara