"Brajan Kristante"
"Brajan Kristante"

I Milanu kradu talentovane klince: Atletiko se nameračio na Brajana Kristantea (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.12.13. | 16:34

Mala minutaža na San Siru mogla bi da primora 18-godišnjeg vezistu na selidbu u Madrid, iako ga smatraju za jednog od najvećih talenata na "čizmi". Uostalom, pročitajte nešto više o igraču čiji je evrogol protiv Barselone u Ligi šampiona za mlade obišao ceo svet

Brajan KristanteDebitovao je za prvi tim još decembra 2011. godine, ali dve sezone kasnije odigrao je svega pet minuta u Seriji A. Brajan Kristante je nezadovoljan kako mu se razvija karijera u Milanu, pa na Apeninima spekulišu da bi jedan od najvećih talenata italijanskog fudbala već u januaru mogao da se odluči na selidbu. Izbor nove sredine ne bi trebalo da bude problem, s obzirom da su za njegove usluge zainteresovani i Đenova i Parma, te Livorno, koji je voljan da ga dovede i na pozajmicu.

Međutim, sada se u trku uključio i jedan velikan čiji se poziv teško odbija – Atletiko Madrid.

Izabrane vesti

Navodno je šef struke Jorgandžija Čolo Simeone lično insistirao na dovođenju 18-godišnjeg "trekvateriste", ofanzivnog veznog koji u Milanu ne dobija šansu u konkurenciji Kake, Valtera Birse (povređen, pauziraće oko mesec dana), pa i nešto povučenijeg Rikarda Montoliva, a s obzirom da u januaru na San Siro stiže i Kejsuke Honda jasno je da je Kristante u nezavidnoj situaciji, iako bi ga mnogi navijači Rosonera rado videli u ulozi sa većom odgovornošću.

Stručni štab Milana, ipak, očigledno ne želi da dodatno rizikuje u sezoni u kojoj po mnogima ima najgori tim u poslednje dve decenije. A Kristanteu se zamera da ne posvećuje dovoljno pažnje odbrani, te da je često, u skladu sa godinama, dekoncetrisan zbog čega njegovi pogrešni pasovi za posledicu neretko imaju opasne kontre.

Sa druge strane, oni koji veruju u Kristanteov potencijal smatraju da bi najmlađi debitant Milana u Ligi šampiona (6. decembra 2011. imao je 16 godina i 278 dana, mlađi su bili samo Selestin Babajaro i Juri Tilemans u Anderlehtu, Alen Halilović u Dinamu i Haris Mavrijas u Panatinaikosu) morao da bude promovisan u prvi tim. Jer kad će ako ne sada?

Uostalom, Kristante je ove godine proglašen za najboljeg fudbalera prestižnog turnira u Vijaređu, a istakao se i odličnim rolama u Ligi šampiona za mlade. Projektil protiv Barselone obišao je ceo svet.

Dobra stvar za Milan je i ugovor koji Kristantea vezuje za Rosonere sve do 2018. godine što znači da ne može tek tako da napusti San Siro.

Međutim, nezadovoljnog igrača teško je zadržati, a Atletiko je platežno sposoban da zagolica maštu svakog tinejdžera. Takođe, igre Simeonove kaznene ekspedicije privlačne su za sve ofanzivne igrače, koji baš u takvom sistemu mogu da se istaknu.

Nema sumnje da je samo pominjanje interesovanja Jorgandžija primoralo Kristantea, kojeg je prošle godine pratio i tadašnji trener Čelsija Andre Vilas-Boas, da se barem zapita o budućnosti. Vreme će pokazati i gde će se ona odvijati, ali i da li će Kristante uspeti da ispuni sav potencijal u nogama.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Atletiko MadridBrajan KristanteEvropaItalijaMilanPrimeraSerija AŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara