"slavlje na Stamfordu"
"slavlje na Stamfordu"

I oni su Čelsi: Kenedi, Batšuaji i Musonga razneli Notingem! Volkot za pobedu Arsenala (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.09.17. | 22:35

Dalje ide i Everton

slavlje na StamforduTradicija bi rekla: sudar velikana! I dobro, jeste Notingem Forest klub sa bogatom istorijom, ali danas - klub bez igre makar i za vrh druge lige, kamoli nešto više od toga. A preko puta Čelsi. Kolos na vrhuncu snage. Čak i kada igra sa rezervistima. Jer i oni su dovoljno dobri da Šumarima očitaju lekciju iz modernog fudbala - 5:1 u trećoj rundi engleskog Liga kupa.

Istina, tate su izvele Čelsijeve klince na teren. Fudbalske tata-mate. Sesk Fabregas i Eden Azar su dirigovali, a dečurlija svirala fudbalsku odu. naravno, nije ni Antonio Konte tip koji će nekoga razmaziti, pa su Čelsijevi klinci pored sebe imali i Gerija Kejhila i Antonija Ridigera, tek da ne brinu za čika Vilija Kabaljera na golu... Za sve ostalo pobrinuli su se sami.

Izabrane vesti

Istina, Miši Batšuaji nije više klinac, ali s obzirom na minutažu u Stamford jeste među neiskusnijima u timu, pa se i večeras videlo da je jedva dočekao da frustracije zbog sedenja na klupi iskali na nejakima. Postigao je het-trik, dok su po jednu loptu u protivničku mrežu ubacili i 21-godišnji Kenedi, te godinu mlađi Belgijanac Šarli Musonda, koji je igrao treću utakmicu za Plavce, prvu u startnih 11. Kenedi je, takođe, podjednako zaslužan i za treći gol Batšuajia koga je lopta prosto pogodila posle ubitačnog saigračevog udarca.

Igrao je i 21-godišnji Andreas Kristensen, mada njega Konte već neko vreme polako navikava na takve okolnosti, pa od 56. minuta i Itan Ampadu, koji je sa 17 godina i šest dana najmlađi Čelsijev debitant još od Majka Vudsa i januara 2007. godine (takođe protiv Notingem Foresta).

Odavno Čelsi nije klub koji će kupovati samo najskupocenije asove. Sada kupuju i supertalentovanu decu. Samo što se mora dugo sačekati na red.

Sa druge strane, zabrinut zbog ne baš sjajnih partija na početku sezone, Arsen Venger duel sa nedoraslim rivalom nije smeo da iskoristi za baš toliko ekspretimentisanje, pa su protiv Donkastera od Arsenalovih junoša igrali "samo" 17-godišnji napadač Rajs Nilson, "sezonu" stariji Dasilva,  pa i 20-godišnji Ejnsli Mejtland Nils, koji je za prvi tim debitovao još u sezoni 2014/2015, ali se nije baš naigrao na velikoj sceni.

Međutim, za razliku od vršnjaka iz Čelsija, Arsenalovi klinci - istina mlađi od kolega sa drugog kraja grada - nisu mogli bez pomoći prekaljenog Tija Volkota, koji je pogotkom u 25. minutu eliminisao Donkaster.

 

 

U sudaru Evertona i Sanderlenda, rutinskih 3:0 za Karamele uz dva pogotka 20-godišnjeg Dominika Kalvert Levina, te završnicu Umara Nijasea.

Liga kup Engleske, treće kolo:

Utorak:

Aston Vila - Mildzbro 0:2 (0:0)
Bornmut - Brajton 1:0 (0:0) - posle produžetaka
Brentford - Norič 1:3 (0:1)
Bristol - Stouk 2:0 (0:0)
Barnli - Lids 2:2 (0:0) - penalima 3:5
Kristal Palas - Hadersfild 1:0 (1:0)
Lester - Liverpul 2:0 (0:0)
Vest Hem - Bolton 3:0 (2:0)
Vulverhempton - Bristol 1:0 (0:0) - posle produžetaka
Reding - Svonsi 0:2 (0:0)
Totenhem - Barnsli 1:0 (0:0)

Sreda:

Arsenal - Donkaster 1:0 (1:0)
/Volkot 25/

Čelsi - Notingem Forest 5:1 (3:0)
/Kenedi 13, Batšuaji 19, 53, 85, Musonda 40 - Darikva 90/

Everton - Sanderlend 2:0 (1:0)
/Kalvert Levin 39, 52, Nijase 83/

Mančester Junajted - Barton 4:1 (3:0)
/Rašford 5, 17, Lingard 36, Marsijal 61 - Dajer 61/

VBA - Mančester Siti 1:2 (0:1)
/Jakob 72 - Sane 3, 77/

(FOTO: Action images)


tagovi

ArsenalČelsiČempionšipDonkaster RoversEngleskaEvertonEvropaKenediLiga kup EngleskeMiši BatšuajiNotingem ForestPremijer ligaSanderlendŠarli MusondaTio Volkot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara