"Venus bije kao da joj je ponovo 20"
"Venus bije kao da joj je ponovo 20"

I staž se računa u Majamiju

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.03.17. | 10:34

Venus, Nadal i Fonjini pokazali mlađim kolegama kako se igra tenis

Venus bije kao da joj je ponovo 20Poznate su sve polufinalistkinje i  prva dvojica polufinalista na prestižnom turniru u Majamiju nakon okršaja 10. dana. U noći između srede i četvrtka "vladalo je iskustvo" na terenima teniskog kluba u Magičnom gradu na Floridi.

Jer pobede su zabeležili Venus Vilijams (36), Rafael Nadal (31) i Fabio Fonjini (29) koji su naspram sebe imali Anđelik Kerber (29), Džeka Soka (24) i Keija Nišikorija (27).

Izabrane vesti

Posebno impresivna je starija sestra Venus koja igra kao preporođena od početka ove sezone, zašta je zahvalna veganskoj dijeti kojom uspeva da drži pod kontrolom retku autoimunu bolest. Amerikanka je, slavivši sa 7:5, 6:3, protutnjala preko prve igračice sveta Angelik Kerber, koja, sa druge strane, ne uspeva da u 2017. nađe šampionsku formu iz prethodne sezone.

Venus će se za prodor u finale boriti sa Džoanom Kontom koja je u derbiju 25-godišnjih vršnjakinja bila bolja od Simone Halep nakon velike borbe i preokreta s rezultatom 3:6, 7:6 (7), 6:2. Drugi polufinalni par čine dve Karoline, Voznijacki i Pliškova.

Rafa je održao kratak kurs vrhunskog tenisa SokuRafa Nadal je mladoj američkoj zvezdi belog sporta Džeku Soku pokazao da "još mnogo furuna 'leba mora da pojede" pre nego što bude i pomislio da je ravnopravan sa legendama kao što je Španac. Bik sa Majorke je rutinski odigrao protiv pet godina mlađeg rivala, kojem su pritom maksimalno odgovarali uslovi igranja u Majamiju (tvrda, veoma brza podloga, navijači...) savladavši ga sa 6:2, 6:3. Rafa će se u polufinalu boriti sa još jednim iskusnim asom, Fabijom Fonjinijem koji je presilišao Keija Nišikirija, takođe u dva seta s rezultatom 6:4, 6:2.

(foto: Action Images)


tagovi

ATP MajamiFabio FonjiniItalijaRafael NadalŠpanijaVenus VilijamsWTA Majami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara